Pricopie: Domeniul IT si comunicatiile, esentiale pentru dezvoltarea Romaniei

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 09:51
1902 citiri

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a participat marti, la Bruxelles, la reuniunea 'Cresterea competitivitatii regionale prin specializare inteligenta', organizata de Comitetul Regiunilor, informeaza un comunicat de presa transmis Agerpres .

In discursul sustinut in cadrul reuniunii, la sectiunea 'Cresterea competitivitatii regionale prin specializarea inteligenta. Industria ITC si aplicatiile sale intersectoriale', ministrul Remus Pricopie a subliniat rolul fundamental pe care educatia il are in cresterea competitivitati regionale si a punctat eforturile pe care MEN le face pentru implementarea directiilor de actiune, in concordanta cu Strategia 2020.

Pricopie a aratat ca printre obiectivele Romaniei, care se circumscriu cresterii competitivitatii regionale, se afla dezvoltarea inovarii, ca factor stimulator in cresterea competitivitatii economiei romanesti, si cresterea importantei sociale a stiintei. De asemenea, demnitarul a aratat ca domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor este identificat de Romania ca esential pentru dezvoltarea sa viitoare si pentru sustinerea progresului tehnologic si al cunoasterii in spatiul european.

La reuniunea ''Cresterea competitivitatii regionale prin specializare inteligenta'', dezbaterile si-au propus sa faciliteze dialogul si analizele comparative intre viziuni si strategii de specializare inteligenta in Europa, cu accent pe tarile din sud-estul Europei, adauga sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Remus Pricopie Bruxelles, #dezvoltare inovare Romania , #Stiri Guvern