Prima reactie a presedintelui Iohannis dupa ce Dodon a vorbit de Moldova intregita

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 14:11
1251 citiri
Prima reactie a presedintelui Iohannis dupa ce Dodon a vorbit de Moldova intregita
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, recentele declaratii controversate ale liderului moldovean Igor Dodon, care a spus ca jumatate din teritoriul Romaniei de astazi apartine Moldovei.

"In Republica Moldova, am asistat la primele alegeri prezidentiale directe dupa mult timp. Reiterez asteptarea Romaniei ca noul presedinte sa actioneze conform atributiilor sale constitutionale. O spun inclusiv in lumina declaratiilor sale cele mai recente. Indiferent de acestea, Romania va continua sa sprijine drumul european al Republicii Moldova", a declarat Iohannis, cu ocazia intalnirii anuale cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti.

Presedintele a afirmat ca Republica Moldova are nevoie de stabilitate si implicare "responsabila" a tuturor factorilor politici si institutionali in procesul de reforme de la Chisinau. Iohannis a reiterat sprijinul Romaniei pentru parcursul european la Republicii Moldova.

Subliniem ca Igor Dodon a aratat presei harta Moldovei ...citeste mai departe despre "Prima reactie a presedintelui Iohannis dupa ce Dodon a vorbit de Moldova intregita" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iohannis raspuns Dodon, #Iohannis Dodon harta, #Iohannis Trump, #Iohannis NATO , #Stiri Guvern