Prima reactie a presedintelui Iohannis privind gratierea coruptilor. Ce se intampla cu referendumul

Marti, 07 Martie 2017, ora 12:43
1098 citiri
Prima reactie a presedintelui Iohannis privind gratierea coruptilor. Ce se intampla cu referendumul
Foto: Digi 24 TV

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca, daca Parlamentul ar gratia coruptii, asa cum prevede un amendament depus de senatorul Serban Nicolae (PSD), ar da un semnal gresit.

Seful statului nu a dezvaluit daca ar declansa referendumul in situatia in care legea gratierii ar fi adoptata in forma controversata.

"Daca s-ar gratia coruptii, cred ca s-ar da un semnal total, total gresit in societate. Contez pe realismul si pe buna credinta a parlamentarilor", a spus Iohannis la finalul sedintei de bilant pe 2016 a Ministerului Public.

Intrebat de jurnalisti daca intentioneaza sa foloseasca arma referendumului in cazul in care Parlamentul va intentiona sa gratieze si coruptii, presedintele a reamintit ca protestele de strada continua de mai bine de o luna.

"Societatea a devenit extrem de activa. Daca s-ar progresa (in Parlament - n.red.), cu siguranta am avea reactii foarte puternice din partea societatii. Sper ca nu se va intampla (...).

Cu referendumul am lasat-o mai incet, fiindca societatea s-a exprimat prin protestele care au avut loc si care au loc in continuare. Societatea isi doreste eliminarea coruptiei. Nu am anulat intentia, consider ca lucrurile trebuie sa se linisteasca", a explicat presedintele Iohannis, fara sa spuna in ce conditii ar continua procedura.

Senatorul Serban Nicolae, liderul senatorilor PSD, a depus luni un amendament la proiectul de lege a gratierii trimis de Guvernul Grindeanu la Parlament, prin care propune sa fie gratiati si condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta sau pentru abuz in serviciu.

Guvernul Grindeanu (PSD-ALDE) se angajase anterior ca nu va cere gratierea condamnatilor pentru fapte de coruptie.

La o zi dupa declansarea scandalului public, liderul PSD, Liviu Dragnea, si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, au declarat ca nu sustin initiativa lui Serban Nicolae.

Citeste mai multe despre: Dragnea si ministrul Justitiei nu vor gratiere pentru corupti. ...citeste mai departe despre "Prima reactie a presedintelui Iohannis privind gratierea coruptilor. Ce se intampla cu referendumul" pe Ziare.com

#Iohannis lege gratiere corupti, #Iohannis referendum gratiere corupti , #Stiri Guvern