Primaria Ploiesti face troc ilegal cu case

Joi, 24 Ianuarie 2008, ora 09:23
1421 citiri
Primaria Ploiesti face troc ilegal cu case

Un ploiestean sustine ca a dejucat o afacere imobiliara a autoritatilor locale, dupa castigarea unui proces. Un pensionar din Ploiesti a prins cu mata-n sac autoritatile locale, care au aprobat un troc de locuinte dezavantajos.

In sedinta din 28 august 2002, consilierii locali au votat un proiect initiat de primarul Emil Calota vizand schimbarea unei locuinte de la periferia de vest, de confort II, cu una din buricul targului, dintr-un imobil de pe Strada Cooperatiei.

Dupa jumatate de an, Alexandru Pruna, proprietar al unui apartament din blocul central, il vede pe primarul Emil Calota in fata notarului public alaturi de proprietarii apartamentului din cartierul din vest - Alexandru Chircea si Constanta Sersea - pentru a semna contractul de schimb.

"Nu mi-a venit sa cred ochilor cand am vazut hotararea de consiliu local prin care celor doi li se aproba schimbul de locuinta, mai ales ca acestia aveau deja un apartament si desfasurau activitati comerciale in cladirea noastra", sustine Pruna, in varsta de 73 de ani.

Primarul-avocat

In expunerea de motive, Calota arata ca schimbul este avantajos. El spune ca solicitantii schimbului au facut numeroase adrese, iar in raportul intocmit de Oficiul Public Proiect locuinta din Strada Cooperatiei figureaza cu o valoare de numai 4.180 de dolari, fata de 4.500 de dolari, evaluarea apartamentului din vest.

Primarul a trecut cu vederea insa cererea de cumparare a acestei locuinte, depusa chiar de Alexandru Pruna inca din mai 2001 si la care nu i s-a raspuns oficial.

"Imediat mi-am dat seama ca la mijloc e o facatura pentru ca, in mod normal, locuinta respectiva trebuia scoasa la licitatie. Era clar ca erau interese din partea primarului Calota, pe care l-am si surprins iesind din apartamentul vecinilor mei pentru care a facut schimbul. Mi-a spus atunci ca e alesul poporului si face ce vrea!", spune barbatul.

Evenimentul Zilei

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.