Primarul Londrei: Trump nu ar trebui primit pe covorul rosu in UK

Marti, 18 Iulie 2017, ora 09:34
1053 citiri
Primarul Londrei: Trump nu ar trebui primit pe covorul rosu in UK
Foto: Twitter/Sadiq Khan

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, luni, ca presedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu ar trebui sa fie primit pe covorul rosu in momentul in care va efectua o vizita de stat in Marea Britanie, din pricina diferentelor de opinie dintre Trump si britanici.

"O vizita de stat este diferita de o vizita normala, iar intr-un moment cand presedintele american sustine politici pe care multi le resping in tara noastra, nu sunt sigur ca este oportun ca Guvernul nostru sa intinda covorul rosu", a spus Khan, citat de The Telegraph.

Recent, Khan l-a mai criticat pe Trump pentru politicile pe care primarul londonez le-a considerat antimusulmane.

In plus, presedintele SUA nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe Sadiq Khan dupa atacurile teroriste din Londra ce au omorat 7 persoane.

In acel moment, primarul Londrei a declarat ca nu este niciun motiv de panica, iar Trump a catalogat aceasta asertiune drept patetica.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a inaintat o invitatie presedintelui SUA pentru o vizita oficiala in ianuarie 2018, iar Casa Alba a confirmat saptamana trecuta ca vizita de stat a presedintelui Trump va fi amanata pana in 2018.

Amanarea vizitei de stat a lui Donald Trump in Marea Britanie s-a produs pe fondul ingrijorarilor cu privire la eventuale manifestari masive organizate la Londra impotriva venirii presedintelui american in Marea Britanie.

Trump s-a intalnit cu premierul May la summit-ul celor mai puternice 20 de economii de la Hamburg, reafirmandu-si intentia de a efectua o vizita de stat in Marea Britanie. ...citeste mai departe despre "Primarul Londrei: Trump nu ar trebui primit pe covorul rosu in UK" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sadiq Khan primar Londra, #Trump vizita amanata Londra , #Stiri Guvern