Primul pas pentru achizitia rachetelor Patriot a fost facut: Comisia de aparare a Senatului a aprobat proiectul

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 12:42
982 citiri
Primul pas pentru achizitia rachetelor Patriot a fost facut: Comisia de aparare a Senatului a aprobat proiectul
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia de aparare a Senatului a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, un raport de adoptare a proiectului de lege pentru achizitia primului sistem de rachete Patriot.

La sedinta comisiei au participat ministrul Apararii, Mihai Fifor, si ministerul de Externe, Teodor Melescanu, care s-a intalnit saptamana trecuta cu secretarul american de stat, Rex Tillerson, aflat intr-o vizita fulger in Romania dupa ce adoptarea proiectului de achizitie a rachetelor a fost amanat.

Comisia de aparare s-a intrunit la ora 11:30 pentru dezbaterea si aprobarea raportului in cazul proiectuilui de lege pentru realizarea "Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol" aferenta programului de inzestrare esential "Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM) ".

Actul normativ ar urma sa ajunga luni dupa-amiaza in plenul Senatului, pentru ca marti sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, dupa cum a declarat saptamana trecuta Liviu Dragnea.

La sedinta comisiei au participat ministrul Apararii, Mihai Fifor, ministerul de Externe, Teodor Melescanu, si seful Statului Major General, Nicolae Ciuca.

Vicepresedintele Comisiei de Aparare, deputatul liberal Ovidiu Raetchi, le-a transmis duminica senatorilor PSD din Comisia de Aparare, cu o zi inainte de raportul privind cumpararea sistemelor de rachete Patriot, ca niciun interes personal al lui Liviu Dragnea nu poate fi mai presus de siguranta nationala si de credibilitatea ei pe plan international si ca este esential ca luni, deasupra oricaror indicatii politice neoficiale, sa fie adoptat acest proiect.

Apelul lui Raetchi vine dupa ce, la inceputul saptamanii trecute, senatorii PSD au absentat de la avizarea acestui proiect.

Presedintele PSD, a declarat, joi seara, la Baile Herculane, ca senatorii din Comisia de Aparare s-au aflat "la o activitate la invitatia unui sef de institutie importanta", cand ar fi trebuit sa se ia in discutie achizitionarea primului sistem de rachete Patriot, dar ca nu vor fi probleme in adoptarea acestuia. Proiectul va fi discutat, luni, la Comisie, tot luni in plenul Senatului, iar marti va ajunge la Camera Deputatilor. Intrebat daca nu se incearca blocarea proiectului, Dragnea a raspuns: "Sa fim seriosi!".

Guvernul a aprobat, in sedinta din 8 noiembrie, proiectul de lege pentru realizarea "Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol" aferenta programului de inzestrare esential "Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM) " pentru dotarea Armatei.

In cadrul proiectului de l ...citeste mai departe despre "Primul pas pentru achizitia rachetelor Patriot a fost facut: Comisia de aparare a Senatului a aprobat proiectul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisie Aparare Senat Patrior, #comisie Senat aviz Patriot, #proiect Patriot aprobat , #Stiri Guvern