Programul PNL pentru europarlamentare: Veniturile romanilor sa ajunga la nivelul veniturilor cetatenilor din alte state membre UE

Luni, 13 Mai 2019, ora 20:26
1017 citiri
Programul PNL pentru europarlamentare: Veniturile romanilor sa ajunga la nivelul veniturilor cetatenilor din alte state membre UE

Ludovic Orban a declarat ca printre obiectivele PNL se numara ridicarea MCV, prin aplicarea recomandarilor din cadrul Mecanismului de Verificare si Cooperare, ale Comisiei de la Venetia in legislatia interna, precum si intrarea Romaniei in Schengen si aderarea la zona euro.

"In materie de politica externa PNL este sustinator al parteneriatului estic si sustine integrarea Republicii Moldova in UE. De asemenea, sustine parteneriatul strategic. Nu in ultimul rand, ne angajam sa atingem cateva obiective. Primul este incetarea MCV. Sigur ca nu asa cum isi imagineaza altii. Aceasta incetare nu se poate face decat transpunand recomandarile din MCV, ale Comisiei de la Venetia si transpunerea articolului 2 privind statul de drept din Tratatul UE.

Ne angajam ca in maxim 2 ani Romania sa devina stat membru Schengen. Ne angajam ca obiectiv fundamental aderarea Romaniei la zona euro pentru ca asta confera garantie ca va face parte din grupul statelor care constituie un nucleu puternic si va duce la tot felul de avantaje pe care Romania nu le are azi", a afirmat Ludovic Orban, luni, la evenimentul de lansare a programului PNL.

Liderul liberal a adaugat ca in viitorul exercitiu financiar multianual care va fi mai redus, in contextul Brexit, vor trebuie sa fie puse la dispozitie resurse financiare si pentru Romania egale cu cele ale altor state membre. Acesta a a vorbit despre fondurile pentru cercetare si inovare, in conditiile in care Romania se claseaza pe ultimul loc la nivelul UE, la accesarea acestor fonduri.

"Urmatorul exercitiu financiar multianual sa puna la dispozitia cetatenilor sai resurse financiare cel putin egale cu cele ale altor state, pentru ca va exista o scadere abugetului UE in contextul Brexit. Mentinerea fondurilor de coeziune. Cred ca trebuie sa ne propunem ca PNL sa utililzam toate resursele care exista la dispozitia Romaniei pentru a sustine capitalul romanesc, pentru a ii creste competitivitatea, pentru a avea acces la fonduri de inovare care vin din acordul intre CE si Romania precum si accesul fondurilor de cercetare care sunt disponibile la Bruxelles. Romania azi e pe ultimul loc la accesarea fondurilor de cercetare si inovare. Pentru asta trebuie sa invatam cetatenii romani sa scrie proiecte", a completat Orban.

El a mai spus ca PNL isi propune sa incurajeze folosirea tuturor resurselor pe care ni le pune la dispozitie UE, precizand ca sunt miliarde de euro care nu intra in Romania din cauza "incompetentei unor guvernanti".

...citeste mai departe despre "Programul PNL pentru europarlamentare: Veniturile romanilor sa ajunga la nivelul veniturilor cetatenilor din alte state membre UE" pe Ziare.com

#lansare PNL, #Orban presedinte PNL , #Stiri Guvern