Programul scurt de vineri ar putea deveni lege. Ce propun doi parlamentari

Joi, 12 Mai 2016, ora 19:13
1387 citiri
Programul scurt de vineri ar putea deveni lege. Ce propun doi parlamentari
Foto: Pixabay

Un senator si un deputat liberali propun ca numarul de ore de munca pe saptamana sa scada la 38, prin scurtarea programului de vineri la 6 ore.

"Noi spunem ca poate fi stimulata productivitatea. In vinerea de sase ore s-ar lucra mai intens decat in cea de opt ore in care, incepand, stiu eu, de la jumatatea zilei, lumea se gandeste la weekend, se gandeste la tot felul de alte minuni", a declarat pentru Ziare.com senatorul Alexandru Peres, co-initiator al proiectului alaturi de deputatul Dan Coriolan Simedru.

Propunerea legislativa depusa in 10 mai la Senat prevede ca angajatii cu norma intreaga sa lucreze cate opt ore pe zi de luni pana joi si 6 ore vineri, respectiv 38 de ore pe saptamana, fara afectarea salarizarii.

Totusi, in functie de specificul locului in care lucreaza sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o alta varianta de repartizare a timpului de munca, insa acesta sa nu depaseasca 38 de ore pe saptamana.

In expunerea de motiveaferenta proiectului, ...citeste mai departe despre "Programul scurt de vineri ar putea deveni lege. Ce propun doi parlamentari" pe Ziare.com

#program 6 ore munca , #Stiri Guvern