Proiect de lege: Judecatorii si procurorii care comit erori grave sa fie exclusi din magistratura

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 19:29
610 citiri
Proiect de lege: Judecatorii si procurorii care comit erori grave sa fie exclusi din magistratura
Foto: lemnucs.com

Un proiect de lege care prevede ca statul este obligat sa recupereze in 30 de zile prejudiciile cauzate de procurorii si judecatorii care comit erori grave, acestia riscand chiar sa fie exclusi din magistratura, a fost depus la Senat de Cristian Bodea.

Proiectul propune introducerea in Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor a unei prevederi potrivit careia "statul este obligat sa acopere prejudiciul cauzat de eroarea judiciara in cel mult 3 luni de la data comunicarii hotararii irevocabile" care a stabilit eroarea, informeaza News.ro.

In expunerea de motive se precizeaza ca, in lipsa unor termene clare in actuala lege, statul "acopera ani si ani de zile material si moral erorile, neglijentele si reaua credinta a unor magistrati".

Initiatorul legii stabileste si un termen de maximum 30 de zile in care statul este obligat sa se adreseze justitiei impotriva judecatorului sau procurorului care a ...citeste mai departe despre "Proiect de lege: Judecatorii si procurorii care comit erori grave sa fie exclusi din magistratura" pe Ziare.com

#lege judecatori erori excludere magistratura , #Stiri Guvern