Propunerea unui deputat PSD: Politistii si cadrele militare sa primeasca bani pentru rata unui imprumut

Sambata, 25 Noiembrie 2017, ora 10:41
1165 citiri
Propunerea unui deputat PSD: Politistii si cadrele militare sa primeasca bani pentru rata unui imprumut
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PSD Mihai Weber a initiat o propunere legislativa prin care propune ca politistii si cadrele militare sa poata utiliza suma compensatorie acordata pentru chirie si pentru achitarea ratei pentru achizitia unei locuinte, motivand ca, prin acest demers, personalul poate fi loializat.

"Politistii si militarii care isi desfasoara activitatea in cadrul acestor institutii, fie ca este vorba despre politistii si militarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau militarii din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ai Serviciului de Paza si Protectie sunt cadre cu o pregatire profesionala specifica si accepta desfasurarea activitatii lor in conditii speciale, atat sub aspectul riscurilor implicate, programului individualizat, confidentialitatii, respectarii mai multor obligatii si incompatibilitati", potrivit expunerii de motive.

Initiatorul sustine ca se impune recompensarea acestui personal, proportional cu rolul si locul pe care il ocupa in societate.

"Astfel, prin prezenta initiativa legislativa propunem ca suma compensatorie acordata cu titlu de chirie cadrelor vizate sa poata fi utilizata de catre acestea fie in vederea achitarii chiriei, fie in vederea achitarii ratei (fractiunii din rata) pe care o platesc pentru achizitia unei locuinte. In considerarea realitatilor contemporane vizand deficitul de cadre si plecarea acestora din sistem (pensionari masive), opinam ca este necesar un set de masuri pentru loializarea acestui acestui personal", precizeaza deputatul PSD.

Potrivit modificarilor facute de initiator la Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, acestia vor avea dreptul la o compensatie lunara pentru chirie sau pentru rata unui imprumut in cuantum de pana la 50% din salariul de baza.

"Politistul numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea in care isi are domiciliul si care nu detine locuinta proprietate personala in acea localitate, nici el si nici sotia/sotul acestuia, in situatia in care nu i se poate asigura spatiu de locuit corespunzator are dreptul la o compensatie pentru chirie sau plata ratei/fractiuni din rata unui imprumut contractat in vederea achizitionarii unei locuinte, in cuantum de pana la 50% din salariul de baza", prevede textul normativ.

In prezent, politistii au dreptul la o compensatie lunara, dar numai pentru chirie, nu si pentru pl ...citeste mai departe despre "Propunerea unui deputat PSD: Politistii si cadrele militare sa primeasca bani pentru rata unui imprumut" pe Ziare.com

#politisti militari bani rata casa, #PSD rata locuinta politisti cadre militare , #Stiri Guvern