PSD a platit 100.000 de dolari pentru a promova in SUA imaginea "uriasei personalitati" a lui Liviu Dragnea - RISE Project

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 10:31
1020 citiri
PSD a platit 100.000 de dolari pentru a promova in SUA imaginea "uriasei personalitati" a lui Liviu Dragnea - RISE Project
Foto: site PSD (Arhiva)

PSD a platit, in acest an, unei firme de lobby politic din SUA 100.000 de dolari pentru a promova "uriasa personalitate" a lui Liviu Dragnea, in ciuda faptului ca partidul a acumulat o datorie record, iar in septembrie ii bateau creditorii la usa.

Suma de 100.000 de dolari a fost platita in 4 transe, ultimele doua in luna octombrie, conform contractului si anexelor postate in urma cu o saptamana in baza de date a Ministerului Justitiei din SUA si publicate de RISE Project.

Conform sursei citate, firma americana de lobby politic Madison and Company LLC a primit de la Partidul Social Democrat din Romania urmatoarele sume:

3 iulie - 45.000 dolari19 septembrie - 15.000 dolari6 octombrie - 30.000 dolari10 octombrie - 10.000 dolari

De contractul dintre PSD si firma americana de lobby s-a ocupat Gheorghe Dimitrescu, in prezent consilier la biroul parlamentar al lui Florin Iordache.

Demersul a inceput chiar in ziua de 24 aprilie 2017, zi in care Instanta Suprema a respins contestatia prin care Liviu Dragnea cerea anularea condamnarii sale la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul, sentinta ramanand definitiva.

Intr-un e-mail trimis atunci de Gheorghe Dimitrescu catre Alan Madison, presedintele firmei de PR politic din Washington Madison and Company LLC, Liviu Dragnea era elogiat.

"Al, AVEM NEVOIE de sprijinul tau sa aranjam CAT MAI CURAND o intalnire oficiala pentru presedintele nostru al partidului PSD, domnul Liviu Dragnea care este si presedintele Camerei Deputatilor...am vorbit despre aceasta uriasa personalitate in timpul ultimelor alegeri din 2016..! Tinta noasta trebuie sa fie una de cel mai inalt nivel din Washington, DC...insemnand: Presedintele Donald Trump, Vicele Mike Pence si desigur Paul Ryan...Al, avem profunda nevoie de asta, fa tot posibilul pentru noi (MINE)... ", se arata in mesajul transmis de Dimitriu intr-o engleza stalcita, scriu jurnalistii de la RISE Project.

Contractul incheiat ulterior nu s-a ridicat la nivelul pretentiilor lui Dimitrescu, partenerul american al PSD angajandu-se sa intermedieze doar tete a tete-uri cu vicepresedintele Mike Pence si cu Paul Ryan, si sa organizeze diverse alte intruniri in zona politica, media dar si in lumea academica, la CNN sau la alte organizatii de media, pentru domnul Dragna (cum gresit a fost scris numele liderului PSD in contract, n.red.), informeaza sursa citata, care prezinta documentele in facsimil.

Foto: RIse Project

Gheorghe Dimitrescu, cel care ...citeste mai departe despre "PSD a platit 100.000 de dolari pentru a promova in SUA imaginea "uriasei personalitati" a lui Liviu Dragnea - RISE Project" pe Ziare.com

#lobby Dragnea PSD SUA dolari , #Stiri Guvern