PSD in blana de oaie

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 10:08
868 citiri
PSD in blana de oaie

Strategia lui Liviu Dragnea pentru ca PSD sa castige alegerile mi se pare destul de clara si are doua componente de baza: mult populism, pe alocuri de-a dreptul ipocrit, si mare grija sa nu enerveze electoratul advers ca sa nu-l scoata la vot, adica evitarea cu orice pret a erorii comise mai ales in 2014.

Si daca va reusi sa se tina de ea, e foarte probabil sa isi pastreze sansa intai, mai ales avand in vedere degringolada din tabara liberala.

Populismul a fost intodeauna cartea preferata a PSD, pentru ca in felul acesta isi satisface inainte de alegeri electoratul traditional, partial captiv. Deci nu e de mirare ca programul abunda in promisiuni de crestere de salarii si pensii.

Din acest punct de vedere, asadar, nimic nou. Iar generozitate Guvernului Ponta, din greu platita prin taierea investitiilor, este un argument greu pentru un electorat care nu-si bate capul cu calcule mai complicate si pentru care cuvantul sustenabilitate este o sofisticarie cu care PSD nici macar nu ...citeste mai departe despre "PSD in blana de oaie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#liste candidati PSD, #legea Dragnea taxe , #Stiri Guvern