PSD nu vrea sa-l lase nici pe Grindeanu sa explice Legea salarizarii in Parlament

Marti, 30 Mai 2017, ora 14:43
983 citiri
PSD nu vrea sa-l lase nici pe Grindeanu sa explice Legea salarizarii in Parlament

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a respins, marti, solicitarea PNL ca premierul Sorin Grindeanu sa vorbeasca in plenul forului pe 6 iunie pe tema Legea salarizarii, motivand ca proiectul nu are inca o forma finala, dar si ca, potrivit algoritmului, UDMR are dreptul de a propune o tema, a anuntat secretarul Camerei Deputatilor Ioana Bran (PSD).

"A fost primita solicitarea grupului parlamentar PNL pentru a-l invita pe Sorin Grindeanu la 'Ora Guvernului' pe tema sustenabilitatii financiare a implementarii Legii salarizarii. In urma dezbaterilor si votului din Biroul Permanent, aceasta solicitare a fost respinsa", a spus Ioana Bran.

Ea a afirmat ca, in urma dezbaterilor "ample", UDMR a motivat decizia prin faptul ca, potrivit cutumei, la "Ora Guvernului" din 6 iunie grupul lor ar trebui sa propuna tema dezbaterii, fiind avansata o astfel de tema inca de acum doua luni. La urmatoarea sedinta a Biroului Permanent se va stabili cine si cand va vorbi in plen la solicitarea UDMR.

Alte motive invocate pentru refuz au fost referitoare la Legea salarizarii, care inca nu are o forma finala, deci nu se poate vorbi despre sustenabilitatea ei inca.

Conducerea Camerei Deputatilor a respins, in doua randuri, si solicitarea PNL ca la "Ora Guvernului" sa vina ministrul Finantelor, Viorel Stefan, pentru a vorbi despre Legea salarizarii, invocandu-se faptul ca proiectul nu are o forma finala, iar cea care ar trebui sa se pronunte asupra Legii este ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul Finantelor explica Legea salarizarii pentru Reuters: Majorarile revin la buget sub forma de taxeFMI avertizeaza ca Legea salarizarii e un risc pentru economia RomanieiCSM avertizeaza: Legea salarizarii in varianta adoptata de Senat discrimineaza procurorii si incalca decizii ale CCR ...citeste mai departe despre "PSD nu vrea sa-l lase nici pe Grindeanu sa explice Legea salarizarii in Parlament" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sorin Grindeanu Lege Salarizare, #cerere PNL Grindeanu plen , #Stiri Guvern