PSD si-a dat seama: atragerea investitorilor in Romania este o strategie buna

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 19:59
1231 citiri
PSD si-a dat seama: atragerea investitorilor in Romania este o strategie buna
Ivan: vizita lui Victor Ponta în SUA a fost un succes. Sursa Foto: PSD.ro

Reorientarea Romaniei catre atragerea investitorilor si catre relansarea prezentei externe reprezinta o strategie buna, care a inceput deja sa dea rezultate, a declarat Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, potrivit unui comunicat de presa remis, miercuri, Agerpres.

"Romania incepe sa castige tot mai mult teren. Castiga teren in relatia cu investitorii si cu partenerii externi, iar acest lucru aduce beneficii directe pentru romani. O parte dintre ele se vad acum, insa cele mai multe efecte se vor simti in viitor. A crescut deja numarul salariatilor, am gasit resurse pentru cresterea salariilor si pensiilor, s-a asigurat crestere economica si stabilitate, am iesit din procedura de deficit excesiv. Pentru viitor, am stabilit contacte extrem de importante cu marile companii ale lumii, am creat premisele aparitiei a mii de noi locuri de munca, iar vizitele externe ale premierului, pe langa obiectivul de atragere a investitorilor, au pus accent si pe imbunatatirea relatiilor politice", se arata in document.

Ivan: vizita lui Victor Ponta in SUA a fost un succes

Potrivit lui Ivan, vizita lui Victor Ponta in SUA a fost un succes, iar startul constructiei bazei de la Deveselu a consolidat chiar mai mult parteneriatul strategic pe care il avem cu aliatul nord-atlantic.

"In Europa, reprezentantii Guvernului Romaniei s-au intalnit in repetate randuri cu potentiali investitori si cu principalii lideri politici. Ne-am creat punti si in Asia, prin vizite in China, Azerbaidjan, Kazahstan si Uzbekistan. Zilele acestea am consolidat si relatia cu Turcia, iar inaugurarea tunelului construit pe sub stramtoarea Bosfor va da si mai multe posibilitati Romaniei sa devina un actor regional major", sustine Catalin Ivan.

Purtatorul de cuvant al PSD mai afirma ca "USL a venit cu o strategie buna la guvernare, Romania spunand stop austeritatii din timpul PDL si concentrandu-se pe crestere. Reorientarea Romaniei catre atragerea investitorilor si catre relansarea prezentei externe este un plan care da roade".

#Ponta SUA, #vizita Ponta, #Ivan Ponta , #Stiri Guvern