PSD si UDMR slabesc legea privind achizitiile publice prin licitatii: Trei liberali sprijina proiectul

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 11:33
712 citiri
PSD si UDMR slabesc legea privind achizitiile publice prin licitatii: Trei liberali sprijina proiectul
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD si UDMR au depus in Parlament un proiect de lege prin care licitatiile pentru achizitiile publice vor fi castigate de acum inainte nu de catre ofertantii care propun pretul cel mai mic, ci in baza raportului calitate-pret, care va fi stabilit de contractor.

Se deschide astfel o poarta larga firmelor de casa ale partidelor, scrie Adevarul, care arata ca proiectul a fost semnat si de parlamentarii PNL liberalii Ben-Oni Ardelean, Gavrila Ghilea si Corneliu Olar, care, teoretic, ar trebui sa faca Opozitie.

"Cel mai bun raport calitate-pret se determina pe baza unor factori de evaluare care include aspecte calitative, de mediu si sociale, in legatura cu obiectul contractului de achizitie publica", se arata in proiectul legislativ.

Exprimarea foarte vaga ar putea genera abuzuri din partea primariilor, la fel si o alta prevedere din proiect, conform careia achizitiile cu o valoare mai mica de 10.000 lei nu vor mai fi publicate in SEAP.

Deputatii au cumparat 25 de masini de protocol pentru Adunarea NATO: Cat au cheltuit si cine a castigat licitatiaDirectorul Loteriei a fost demis in plin scandal legat de o licitatie de 7 milioane de euroPrimaria Alexandria isi face publicitate, pe bani grei, prin firma unui apropiat al lui DragneaLicitatia pentru sutele de noi autobuze RATB a fost anulata: Oferte retrase sau nefinalizate si contestatii ...citeste mai departe despre "PSD si UDMR slabesc legea privind achizitiile publice prin licitatii: Trei liberali sprijina proiectul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect achizitii publice PSD , #Stiri Guvern