Guvernul Grindeanu face prima remaniere: 3 ministri noi si o mutare de post

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 14:52
1673 citiri
Guvernul Grindeanu face prima remaniere: 3 ministri noi si o mutare de post
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Comitetul Executiv National al PSD a aprobat in unanimitate propunerile facute de conducerea coalitiei de guvernamant pentru patru functii de ministru: Tudorel Toader la Justitie, Rovana Plumb la Fonduri Europene, Alexandru Petrescu la Mediul de Afaceri, Mihai Tudose la Economie.

Comitetul Executiv National al PSD a aprobat in unanimitate cele patru propuneri pentru posturile de ministri, potrivit News.ro.

Alexandru Petrescu a fost mutat de la Ministerul Economiei la Ministerul Afacerilor Europene, pe care il gestiona ad-interim, dupa demisia lui Florin Jianu.

Portofoliul Economiei va fi preluat de Mihai Tudose, care a mai ocupat acest post in ultimul cabinet al lui Victor Ponta, in perioada decembrie 2014-noiembrie 2015.

Tudorel Toader va deveni ministru al Justitiei, iar Rovana Plumb o inlocuieste pe Mihaela Toader in functia de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Pe de alta parte, social-democratii vor decide in CEx si daca il vor sanctiona pe primarul din Iasi, Mihai Chirica, in urma atacurilor lansate de acesta la adresa lui Liviu Dragnea.

Surse citate de Digi 24 anunta ca Mihai Chirica va ramane fara functii in partid, insa edilul s-a aratat increzator inainte de sedinta ca nu se va ajunge la acest "act de injustete".

#Dragnea PSD sanctiuni Chirica, #Dragnea ministru Justitie Grindeanu, #nou ministru Justitie, #PSD sedinta ministri , #Stiri Guvern