PSD sustine ca aproape toate organizatiile s-au dezis "de lovitura de stat". Si un parlamentar din Timis va vota motiunea

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 20:35
712 citiri
PSD sustine ca aproape toate organizatiile s-au dezis "de lovitura de stat". Si un parlamentar din Timis va vota motiunea
Foto: site PSD

Toate organizatiile PSD din tara, cu exceptia celor din Timis si Caras-Severin, au votat, sambata, o Declaratie comuna prin care "se desolidarizeaza de lovitura de stat" de la Palatul Victoria, arata un comunicat al PSD.

"Exceptie fac doar doua filiale, cea din Timis, presedinte Sorin Grindeanu, si cea din Caras-Severin, pentru ca nu s-a intrunit, inca, in forurile de conducere, pentru a lua o decizie, deoarece presedintele Ioan Mocioalca nu a fost in judet", a mai precizat sursa citata.

In plus, tot PSD anunta ca deputatul de Timis Matei Suciu "se dezice de actiunile ilegale ale lui Sorin Grindeanu" si va vota, "alaturi de toti colegii parlamentari din tara, motiunea de cenzura".

PSD a tinut sa precizeze ca "majoritatea covarsitoare a filialelor partidului condamna categoric tentativa ilegala si neconstitutionala a celor doi fosti membri ai partidului, Sorin Grindeanu si Victor Ponta, de a prelua puterea executiva a statului roman".

"In toate aceste actiuni ilegale, cei doi nu reprezinta Partidul Social Democrat si nu au niciun drept sa angajeze numele partidului intr-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice si constitutionale. Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat sa intreprinda vreuna dintre aceste actiuni ilegale, ceea ce inseamna ca cei doi actioneaza strict in nume propriu, avand intreaga raspundere, de orice natura, pentru faptele lor", a conchis PSD.

In schimb, europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat ca doar el stie cativa parlamentari din Moldova care nu vor vota motiunea de cenzura, dar ar fi mai multi. SI premierul Sorin Grindeanu, prezent sambata in Timis, a spus ca are sustinere si de la alte organizatii, in afara de Timis, insa nu a facut nicio nominalizare.

Pentru ca motiunea de cenzura a PSD-ALDE sa treaca este nevoie de 233 de voturi. Coalitia majoritara are cu 14 parlamentari in plus.

Pana acolo insa, Liviu Dragnea trebuie sa vada cum face ca procedurile sa fie respectate, avand in vedere ca a convocat duminica plenul ca sa fie depusa si citita motiunea, insa inainte de asta ar trebui sa o depuna la Guvern, insa nu are cum pentru ca Registratura este inchisa in zilele nelucratoare.

Vezi aici mai multe despre aceasta situatie

Catalin Ivan: In acest moment sunt 15 parlamentari PSD care nu vor vota motiunea. Si este abia sambata dimineataGrindeanu, baie de multime la Timisoara: Suntem hotarati, haideti sa ne organizam!Grindeanu ii cere lu ...citeste mai departe despre "PSD sustine ca aproape toate organizatiile s-au dezis "de lovitura de stat". Si un parlamentar din Timis va vota motiunea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#filiale PSD delimiteaza Grindeanu , #Stiri Guvern