Raluca Pruna: Exista o lume care nu renunta la principii pentru o crestere de pensie sau de salariu

Joi, 02 Februarie 2017, ora 23:26
5611 citiri
Raluca Pruna: Exista o lume care nu renunta la principii pentru o crestere de pensie sau de salariu
Foto: Facebook/ Raluca Alexandra Pruna

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna sustine ca, in timpul mandatului sau, nu a facut nimic in vederea comasarii DNA cu DIICOT, afirmand ca declaratiile in acest sens reprezinta "manipulari".

"Fara cuvinte multe, am organizat DIICOT in oglinda cu DNA plecand exact de la principiul simetriei si de la succesul DNA. Nu am facut nimic in vederea comasarii celor doua parchete speciale. Ce am facut e in actul de consolidare a DIICOT si in sustinerea fara rezerve a DNA. (...) Restul e manipulare", a scris Pruna, joi, pe Facebook.

Ea invoca in acest sens o postare a sa de pe Facebook, din 30 noiembrie anul trecut, precum si declaratia sa privind pretinsa comasare a DNA si la DIICOT din aceeasi data.

Raluca Pruna sustine ca este vorba tot de manipulare si in cazul declaratiilor succesorului sau la Ministerul Justitiei referitoare la modificarea prin Ordonanta a legislatiei penale.

"Si aici e ca la radio Erevan: da, am modificat in iunie 2016 texte care fusesera declarate neconstitutionale inca din 2013 si pentru care Parlamentul nu miscase un deget in ciuda proiectelor legislative depuse la timp de Ministerul Justitiei. Si cand am propus aceste modificari, sistemul judiciar le-a salutat. Si am facut modificarile la lumina zilei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Acum sistemul judiciar, prin vocile sale la varf, sanctioneaza modificari adoptate de Guvernul actual noaptea, pe 31 Ianuarie 2017. Publicate tot noaptea, la 1,15, in Monitorul Oficial. E o diferenta uriasa de natura, mijloc si continut", subliniaza fostul ministru al Justitiei.

De asemenea, Pruna ii raspunde presedintelui PSD, Liviu Dragnea, ca nu organizeaza proteste.

"Il asigur ca nu eu organizez protestele si il asigur ca nu e nevoie sa le organizeze nimeni. Exista o lume care nu are nevoie sa i se spuna ce sa faca, o lume care nu e controlata decat de 'legea morala din sine', o lume care nu renunta la principii pentru 50-100 de lei la salariul minim sau la pensie sau pentru o crestere de salariu. O lume care chiar daca e tacuta adesea sau nu voteaza, exista. Si reactioneaza cand anumite limite sunt incalcate", arata ea.

Ce a spus Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a infirmat joi ca social-democratii ar fi propus comasarea DNA cu DIICOT, sustinand ca fostul ministru Raluca Pruna a anuntat acest lucru.

"Alta manipulare si dezinformare. Am auzit la un post de televiziune aseara pe un domn cu batistuta la rever, foarte elegant, de altfel, si foa ...citeste mai departe despre "Raluca Pruna: Exista o lume care nu renunta la principii pentru o crestere de pensie sau de salariu" pe Ziare.com

#Raluca Pruna DIICOT DNA, #Pruna comasare DNA DIICOT, #Raluca Pruna proteste, #Raluca Pruna raspuns Dragnea , #Stiri Guvern