Ramaneti cu mana pe portofel! Mai are guvernul Grindeanu vreo sansa?

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 07:41
4965 citiri
Ramaneti cu mana pe portofel! Mai are guvernul Grindeanu vreo sansa?

Dupa declaratia plina de grimase a dlui Grindeanu, eu nu consider deloc, dar deloc incheiata problema ordonantei penale. Mai ales ca premierului i-a scapat un cuvant ca un urias semnal de alarma: prorogare.

Nu, aceasta ordonanta trebuie ABROGATA, simplu si clar, abrogarea trebuie publicata imediat in Monitorul Oficial, iar Parlamentul trebuie sa adopte urgent legea de aprobare a OUG de abrogare. Pana cand toti acesti pasi nu sunt parcursi, oricand, dar oricand ne putem trezi cu monstrul reinviat.

Prorogare nu ar insemna decat o amanare a intrarii in vigoare, poate in speranta ca la CCR vor avea castig de cauza. Si este foarte posibil ca PSD sa incerce asta, mizand pe anumite afilieri politice. Din informatiile mele, raportor pe sesizarea Avocatului poporului este prin decizia dlui Dorneanu.... insusi dl Dorneanu, fost membru PSD.

Iar faptul ca dlui Grindeanu i-a scapat prorogarea, inseamna ca s-a discutat despre aceasta varianta, iar premierul nejurist s-o fi incurcat intre cuvinte.

Deci orice alta varianta in afara de abrogare nu este de acceptat si nu ar reprezenta decat o noua tentativa de hotie. Sigur ca e riscant sa te joci cu sutele de mii de oameni din strada, tot mai multi, dar nu subestimez disperarea celor care au nevoie de aceasta ordonanta ca de aer, in frunte cu Liviu Dragnea.

Dar si sa fie vorba despre abrogare, va reusi ea sa calmeze strada?

Eu cred ca nu, pentru ca linia rosie a fost trecuta. Daca Liviu Dragnea lua aceasta decizie dupa primele proteste, ea ar fi putut trimite lumea in case. Dar lungul sir de minciuni si sfidari care au curs dupa adoptarea OUG a impins lucrurile cu mult prea departe.

Inteleg ca ar putea sa fie sacrificat ministrul Justitiei. Necesar, dar absolut insuficient. Acest guvern in ansambul lui, in frunte cu premierul, care si-a asumat solidar ordonanta, nu mai are nicio credibilitate. Nu poti accepta la guvernarea tarii niste oameni care s-au comportat ca un grup infractional organizat.

Pentru ca aceasta mentalitate deja dovedita poate oricand sa creeze alti monstri. Din orice sedinta de guvern poate exploda o bomba. Nu putem sta 4 ani cu mana pe portofel.

Insusi folosirea cuvantului prorogare de catre premier arata ca in mintile lor asaltul la legea penala nu a fost abandonat, ci doar amanat. In plus, eu nu am auzit din partea dlui Grindeanu o vorba de asumare a greselii, o vorba de regret, de scuza.

Dimpotriva, premierul a sugerat ca a fost doar o eroare de comunicare si ca ne face o ...citeste mai departe despre "Ramaneti cu mana pe portofel! Mai are guvernul Grindeanu vreo sansa?" pe Ziare.com

#Grindeanu abrogare ordonanta penala, #proteste ordonanta penala , #Stiri Guvern