Raportul lui Toader este evaluarea lui Dragnea. Jocul ipocriziei

Vineri, 31 Martie 2017, ora 06:43
745 citiri
Raportul lui Toader este evaluarea lui Dragnea. Jocul ipocriziei

Dar ce suparat e Liviu Dragnea pe Tudorel Toader pentru ca nu a cerut revocarea celor doi procurori sefi!

Atat de suparat de parca n-ar fi acelasi Liviu Dragnea care, imediat dupa aparitia Deciziei 68/2017 a CCR, privind conflictul DNA-Guvern, spargea frontul si declara ca nu considera necesara plecarea Codrutei Kovesi din acest motiv.

E aceeasi persoana, dar discursurile sunt diferite, unul pentru audienta de partid, altul pentru audienta externa.

Eu nu cred o iota din asa-zisa independenta si chiar disidenta a ministrului Toader in efectuarea evaluarii si elaborarea raportului privindu-i pe cei doi procurori sefi.

Nici stilul, nici trecutul prietenului lui Relu Fenechiu nu sustin asa ceva. In plus, chiar il vedeti pe Liviu Dragnea sau pe Calin Popescu Tariceanu stand cu ochii lipiti de televizor si inima la gura asteptand decizia misterioasa a minstrului? Sa fim seriosi!

Cred ca totul a fost o mascarada negociata si socotita pana la cele mai mici detalii.

Intai ca nu a fost o evaluare procedurala si deja am aratat de ce. Am cerut DNA, PICCJ si Ministerului Justitiei, in baza Legii 544, sa imi dea detalii privind informarile cerute de ministru de la cei doi procurori sefi (numar de inregistrare, temei legal etc). Sa vedem daca si ce mi se va raspunde.

Eu am suspiciunea ca informarile nici macar nu exista, cel putin pentru ca raportul nu face absolut nicio referire la ele.

Sunt convinsa ca evacuarea dnei Kovesi si a dlui Lazar era dorita profund de PSD, ALDE si liderii lor. Dar, pentru Liviu Dragnea cel putin, cred ca este foarte clar ca nu se poate. Nu exista, ca sa-l parafrazez pe dl Toader, oportunitatea. Adica, in traducere libera, Codruta Kovesi are o sustinere prea mare in opinia publica si a partenerilor externi pentru ca asaltul asupra ei sa nu genereze risc iminent de pierderi uriase.

Scandalul provocat de OUG 13 e inca proaspat. In plus, nici nu prea renteaza sa iti asumi acest risc, cat timp planul in desfasurare pare slabirea anticoruptiei prin cioplirea temeinica a legislatiei, in primul rand cu mana CCR.

Pentru cine vede imaginea de ansamblu cred ca pasii au fost destul de clari:

1. Ruperea "binomului" DNA-SRI pentru ca procurorii sa fie lipsiti de mijloacele de supraveghere tehnica esentiale, nu atat interceptari telefonice, cat ambientale si filaj care acum aproape ca nu se mai fac.

2. Restrangerea sferei infractiunilor pe care DNA le poate ancheta prin mutilarea sistematica a legislatiei, in primul rand ...citeste mai departe despre "Raportul lui Toader este evaluarea lui Dragnea. Jocul ipocriziei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea evaluare Kovesi , #Stiri Guvern