Razbunarea lui Tutuianu. Tudose il invinge pe Dragnea cu ajutorul baronilor PSD

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 21:09
801 citiri

Presedintele PSD a fost intampinat de zeci de jurnalisti pe treptele de la intrare in sediul partidului. Avea pe fata un zambet sugubat si a spus ca e "relaxat", dar, de multe ori, cuvintele exprima exact contrariul.

Zambetul fortat de astazi nu mai avea nicio legatura cu zambetul controlat din seara zilei de 11 decembrie, atunci cand Liviu Dragnea se considera cel mai puternic om din Romania.

Il mai avea in fata doar pe Klaus Iohannis, dar in alianta cu Calin Popescu-Tariceanu acest obstacol reprezenta doar ceva mai mult decat stresul cotidian cu care era atat de obisnuit Liviu Dragnea.

De atunci au trecut zece luni, iar faptul ca Liviu Dragnea vorbeste despre cum nu se mai considera "cuiul lui Pepelea" spune multe despre alunecarea liderului social-democrat.

Au trecut trei luni si jumatate de cand presedintele PSD a realizat un lucru nemaivazut in politica romaneasca, un partid care a castigat alegerile isi demite prin motiune de cenzura propriul premier, e vorba de Sorin Grindeanu. Acesta a refuzat sa-si dea demisia si a incercat sa reziste, sperand ca motiunea nu va trece in Parlament. Dar aceasta a trecut cu un plus de noua voturi, 241, minimum fiind de 233 de voturi pentru ca motiunea sa treaca. A fost un scor la limita.

Liviu Dragnea a muncit serios sa-l demita pe Grindeanu si a avut emotii pana in ultimul moment. A ramas in picioare si, pentru moment, a parut ca a castigat partida, dar fisura in armura sa de lider autoritar fusese facuta.

Conflictul cu Mihai Tudose, noul premier PSD, a inceput in momentul in care Sevil Shhaideh, mana dreapta a lui Dragnea, a fost acuzata de DNA ca i-a pus pe tava sefului ei o bucata din Dunare si o insula. Actualul prim-ministru a folosit aceasta oportunitate oferita de acuzatiile de coruptie asupra doamnelor Shhaideh si Plumb pentru a scapa de tutela lui Dragnea.

In mod firesc, si in aceasta situatie, presedintele PSD ar putea face presiuni pentru inlaturarea lui Tudose, dar, cum in viata o situatie nu seamana cu cealalta, micile amanunte au creat un context total diferit, in care marele Liviu Dragnea a devenit mic, mult mai mic.

Senatorul Niculae Badalau il sustine pe premierul Mihai Tudose in lupta acestuia cu presedintele PSD Liviu Dragnea. Interventia senatorului a inclinat balanta in favoarea actualului prim-ministru - Foto: Hepta.ro

Intra in scena senatorul Niculae Badalau

"Domnul premier este un om matur, intelept, care stie foarte bine ce inseamna guvernarea unei tari si nu ...citeste mai departe despre "Razbunarea lui Tutuianu. Tudose il invinge pe Dragnea cu ajutorul baronilor PSD" pe Ziare.com

#Dragnea demisie Tudose, #Tudose victorie Dragnea, #Tudose remaniere Guvern , #Stiri Guvern