Reactia ambasadei Marii Britanii la ordonanta Iordache: Suntem ingrijorati. Am avut o intalnire cu Melescanu

Joi, 02 Februarie 2017, ora 11:18
5564 citiri
Reactia ambasadei Marii Britanii la ordonanta Iordache: Suntem ingrijorati. Am avut o intalnire cu Melescanu
Foto: Facebook/British Embassy Bucharest

Ambasada Marii Britanii isi exprima ingrijorarea ca ordonanta de urgenta adoptata pe 31 ianuarie ar putea sa reduca domeniul de aplicare al infractiunii de coruptie.

Ambasadorul britanic, impreuna cu alti sefi de misiuni diplomatice partenere din Bucuresti, a transmis aceste puncte de vedere, miercuri, intr-o intalnire cu ministrul de Externe, Teodor Melescanu.

Ambasada precizeaza, intr-un raspuns remis News.ro, ca Marea Britanie este unul dintre sustinatorii de cursa lunga ai Romaniei in eforturile acesteia de a intari statul de drept si in lupta sa anticoruptie.

"Dintotdeauna am avut un dialog productiv pe acest subiect cu guvernele Romaniei, indiferent de culoarea lor politica. Am colaborat cu Romania pe parcursul multor ani pentru a o ajuta sa isi indeplineasca obligatiile asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) ", arata ambasada Marii Britanii.

Aceasta mai mentioneaza ca cel mai recent raport al Comisiei Europene cu privire la MCV, publicat pe 25 ianuarie, a subliniat progresele inregistrate de Romania in ultimii 10 ani in reforma Justitiei si in lupta anticoruptie, dar a si avertizat ca "modificarile legislative menite in mod clar sa slabeasca sau sa reduca domeniul de aplicare al infractiunii de coruptie sau care au reprezentat o provocare majora la adresa independentei sau eficacitatii DNA ar atrage dupa sine reevaluarea progreselor realizate".

"Desi este prerogativul Parlamentului si al Guvernului Romaniei alese democratic sa stabileasca legislatia tarii, respectand Constitutia, suntem ingrijorati ca ordonanta de urgenta anuntata pe 31 ianuarie ar putea sa reduca domeniul de aplicare al infractiunii de coruptie.

De asemenea, suntem ingrijorati cu privire la natura foarte limitata a consultarii cu partile implicate. Ambasadorul britanic, impreuna cu alti sefi de misiuni diplomatice partenere din Bucuresti, a transmis aceste puncte de vedere intr-o intalnire cu ministrul de Externe Teodor Melescanu, in cursul zilei de miercuri. Aceasta conversatie va fi urmata de alte discutii pe care Marea Britanie le va avea cu partenerii sai romani", mai precizeaza sursa citata.

Ambasadele Belgiei, Canadei, Frantei, Germaniei, Olandei si Statelor Unite au transmis, miercuri seara, intr-o declaratie comuna, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG privind Codurile penale, cerand retragerea initiativei pe motiv ca "submineaza" pozitia Romaniei si o indeparteaza de parcursul european si al statului de drept. ...citeste mai departe despre "Reactia ambasadei Marii Britanii la ordonanta Iordache: Suntem ingrijorati. Am avut o intalnire cu Melescanu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ambasada Marea Britanie ordonanta Justitie, #Ambasada Marea Britanie ordonanta Iordache, #ambasade straine Romania reactii OUG, #ambasador britanic intalnire Melescanu , #Stiri Guvern