Remaniere? Grindeanu zice ca Romania are nevoie de stabilitate - UPDATE Dragnea ii da replica

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 21:00
920 citiri
Remaniere? Grindeanu zice ca Romania are nevoie de stabilitate - UPDATE Dragnea ii da replica

Romania are nevoie de stabilitate si predictibilitate, spune, duminica seara, premierul Sorin Grindeanu, intr-o postare pe Facebook.

Ziua in care prim ministrul a decis sa transmita acest mesaj coincide cu termenul-limita anuntat de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru evaluarea implementarii programului de guvernare si stabilirea ministrilor care sa fie remaniati.

Azi, Dragnea termina evaluarea aplicarii programului de guvernare. De luni incep discutiile cu ministrii

Mai mult, in ultima vreme, tot mai multi lideri PSD l-au atacat chiar pe premierul Grindeanu, cea mai vocala fiind primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a lasat sa se inteleaga ca sustinerea PSD pentru Grindeanu e ca si inexistenta in acest moment.

Firea descrie scenariul schimbarii lui Grindeanu: Are un alt "spate". Viitorul premier - o femeie

Acesta este contextul in care premierul Sorin Grindeanu a decis sa posteze un mesaj pe Facebook, care aparent nu are un subiect foarte clar, insa lasa sa se inteleaga ca nu este momentul pentru o schmbare la nivelul guvernului.

"Romania are astazi in fata mai multe oportunitati, care ne pot indrepta decisiv pe drumul progresului si prosperitatii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate si predictibilitate", se arata in mesajul prim ministrului.

"Votul din decembrie 2016 ne-a aratat ca si romanii vor acelasi lucru: un guvern cu larga sustinere parlamentara si stabil. Aceasta incredere pe care ne-au acordat-o romanii nu poate fi inselata cu noi schimbari, noi crize politice, eventual alte alegeri - intr-un cuvant INSTABILITATE", continua Sorin Grindeanu.

El accentueaza nevoia de stabilitate invocand contactele externe din ultima vreme, avute atat de presedintele Iohannis, cat si de prim ministru: "Vizita lui Klaus Iohannis in SUA a relansat parteneriatul nostru strategic. Intalnirile pe care le-am avut in Israel, Austria, Franta si Croatia, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge in aceeasi directie: sa aratam ca Romania este capabila sa-si respecte promisiunile, ca investitorii pot avea incredere in noi".

Dupa care, Grindeanu indica si calea prin care s-ar putea mentine aceasta stabilitate: "Depinde de noi sa aratam ca suntem o natiune unita si determinata sa mearga pe drumul cel bun. Cred ca dialogul intre Presedintia Romaniei, Senat, Camera Deputatilor si Guvern este important".

In finalul mesajului, Grindeanu atrage atentia ca avem in fata aceste oportunitati si ca este nevoie sa "avem suficienta maturitate ...citeste mai departe despre "Remaniere? Grindeanu zice ca Romania are nevoie de stabilitate - UPDATE Dragnea ii da replica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grindeanu remaniere stabilitate, #Grindeanu Dragnea remaniere criza , #Stiri Guvern