Revolutia din PSD: Cine sunt cei care si-au dat demisia sau au criticat ordonanta Iordache

Sambata, 04 Februarie 2017, ora 13:44
5565 citiri
Revolutia din PSD: Cine sunt cei care si-au dat demisia sau au criticat ordonanta Iordache
Foto: Ziare.com

Adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale a provocat un urias val de nemultumire si de indignare in tara, iar sute de mii de oameni au iesit seara de seara sa protesteze. Si odata cu trecerea zilelor, in tabara anti-ordonanta intra si tot mai multi membri ai PSD, ai ALDE sau ai Guvernului.

Fie ca a fost vorba despre demisii din PSD, din functii in partid sau doar luari de pozitie categorice, au fost mai multi social-democratii care au transmis un mesaj clar: ca nu sunt de acord cu ordonantele pe justitie sustinute de guvernanti si de liderii PSD.

De asemenea, demisii notabile au fost si din Guvernul Sorin Grindeanu.

Europarlamentarul PSD Sorin Moisa, de partea protestatarilor: Ma voi exprima indiferent de consecinte

Poate cel mai marcant membru PSD care s-a declarat de partea protestatarilor si impotriva ordonantelor, Moisa a subliniat ca s-a ajuns "intr-un moment de tensiune insuportabila" si ca se va exprima "indiferent de consecinte".

"Vine un moment cand tacerea devine vinovata. (...) Sustin cererea protestatarilor de a fi retrasa Ordonanta de Urgenta nr. 13/2017 privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. Este nu numai o cerere legitima, dar cred ca este si cea mai inteleapta cale de iesire din criza in care ne gasim, de a recladi o minima incredere, atat de necesara la inceput de guvernare", a spus europarlamentarul PSD.

Citeste declaratia sa in intregime

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, a demisionat: Nu pot accepta impostura sau minciuna!

Florin Jianu este singurul ministru care a demisionat pana acum din Guvernul Grindeanu - e drept ca este vorba despre un tehnocrat. Jianu sustine ca a reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa faca in continuare pentru copilul sau: "pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!".

Iata mesajul transmis de fostul ministru pentru Mediul de Afaceri

Primarul PSD al Iasiului, Mihai Chirica, cere abrogarea ordonantei si demisia lui Florin Iordache

Un alt membru foarte cunoscut al PSD care nu este de acord cu ordonanta este primarul Iasiului, Mihai Chirica. Acesta a cerut joi abrogarea urgenta a ordonantei si demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache: "Dl Grindeanu trebuie sa ramana in functie ca sa il dea afara pe dl Iordache. Dl I ...citeste mai departe despre "Revolutia din PSD: Cine sunt cei care si-au dat demisia sau au criticat ordonanta Iordache" pe Ziare.com

#demisii PSD ordonante, #protest PSD ordonante, #critici PSD ordonante, #Sorin Moisa critica ordonante, #Florin Jianu demisie Guvern , #Stiri Guvern