Ridicolul perfect marca PSD

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 15:31
608 citiri
Ridicolul perfect marca PSD

Marturisesc ca arareori am citit ceva mai ridicol decat marele raport, al marii comisii de ancheta privind alegerile din 2009. Este inca o dovada, daca mai era nevoie, ca aceasta comisie a fost o mascarada menita sa acopere cu totul si cu totul alte intentii decat aflarea adevarului despre niste alegeri care nu puteau fi fraudate decat daca insusi PSD ar fi participat la fraudarea lor.

De ce, din 2004 cel putin, alegerile nu mai pot fi fraudate decat printr-o intelegere ampla a tuturor partidelor, deci cu complicitatea prin intelegerea reprezentatilor din sectiile de votare ale acestor partide a explicat pentru Ziare.com un om care de ani de zile se ocupa cu monitorizarea alegerilor din Romania si din alte tari, care a propus si a reusit sa obtina votarea unor amendamente legislative, directorul adjunct al IPP, Adrian Moraru.

Pe scurt, totul pleaca de la faptul ca in fiecare sectie de votare fiecare partid are cate un reprezentant care pleaca acasa cu un exemplar al pocesului verbal semnat de toti ceilalti membri ai biroului sectiei. Pe baza acestor procese verbale identice se face numaratoarea oficiala si numaratoarea paralela a partidelor si daca datele nu coinicid se vede imediat unde a fost facuta greseala sau comis furtul.

Daca reprezentatii PNL si PSD au plecat acasa cu un proces verbal cu un numar de voturi semnat de toti ceilalti, au vazut ei ca datele introduse in sistem pentru sectia lor erau diferite si nu au spus nimic? Procesele verbale scanate sunt pe site-ul AEP, verificarea poate fi facuta si acum, la fel si numaratoara comparativa.

E simpu, e matematic si cine citeste explicatiile lui Adrian Moraru se lamureste pe deplin cum stau lucrurile. Ca este si PSD, de fapt, lamurit o dovedeste faptul ca desi ancheta pasamite fraudarea alegerilor nu a invitat la audieri niciun membru al unei sectii de vot, nici macar pe cei din sectiile atat de des invocate, cum a fost aceea de la Paris. Sa fim seriosi!

Si totusi, fara sa fi facut aceste audieri cheie pentru un demers serios, comisia condusa de dna Florea trage concluzia ca a existat un autentic grup infractional organizat pentru fraudarea alegerilor. In ordine! Dar cum au fost ele fraudate? In mod concret? Asta nu stim.

Dovada fraudei ar fi demiterea dlui Nica de la Interne, inlocuirea ministrilor demisionari ai PSD cu interimari PDL si inlocuirea unor prefecti.

Sa ne aducem aminte ce s-a intamplat in 2009. Aveam "majoritatea de vis a lui Traian Basescu", o mare ineptie politic ...citeste mai departe despre "Ridicolul perfect marca PSD" pe Ziare.com

#comisie ancheta prezidentiale 2009 , #Stiri Guvern