Rise Project a obtinut discutiile purtate de liderii PSD pe WhatsApp in perioada OUG 13: Sa eliberam tara asta de hidra!

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 15:17
1171 citiri
Rise Project a obtinut discutiile purtate de liderii PSD pe WhatsApp in perioada OUG 13: Sa eliberam tara asta de hidra!
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD de la televizor arata altfel in interior. Ii leaga banii - nu numai dosarele, socialismul sau guvernarea - si riposteaza organizat sub presiunea maselor.

Rise Project a obtinut conversatiile interne purtate de liderii PSD in perioada ordonantei 13. Context: protestele #rezist din februarie.

"Comunicatori PSD". Asa se numeste grupul de WhatsApp alcatuit din douazeci si ceva de fruntasi PSD. Aproape toti, demnitari publici. Ministri, fosti si actuali, deputati, senatori - spuma PSD - au functionat atunci ca o celula de criza.

"Pentru voi, am avut niste mega-intalniri cu cercul zero din America (...) Daddy's back! 😎", a anuntat Liviu Dragnea pe grup cand s-a intors in tara, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Trump.

Pe afara, era tensiune. Amnistia care se prefigura scotea deja oameni in strada. 20.000 - numai in ziua aceea.

O zi inainte, Dragnea urechease colectivul dupa episodul cu Iohannis si "elefantii" de la celebra sedinta de guvern. Seful avea regrete tactice: "A prins momentul si a facut pe smecherul. (...) Eu nu inteleg de ce nu vorbim? V-ati ridicat azi toti ministrii sa iesiti din sala? De ce nu v-ati ridicat sa il lasati singur?".

Ca-ntre ministri, Olguta Vasilescu il muncea pe Florin Iordache: "Du-te prin puscarii sa vada jurnalistii cum traiesc oamenii. (...) Mergeti la penitenciarul de femei. Mai pe latura umana, asa, poate in decembrie nu s-a dat caldura acolo. Au stat in 9 grade temperatura, a spus Bica la TV. (...) reai, domnule ministru, arata-ne ca ai cojones! Si daca ies 200.000 de oameni, o imagine cu o femeie schimba tot. Ce dezbatere publica mai vrei, Iohannis? Sotia ta poate fi asa. Si Ministerul Sanatatii ar fi bine sa se implice. (...) ".

Neclintit, Codrin Stefanescu, secretar general adjunct la PSD, contra#rezista pana la capat: "Mitingul securistilor a fost un esec, nu va panicati."

Conspiratia plutea-n aer, iar Gabriela Firea suda indiciile: "Observati! Sunt foarte multe postari sponsorizate si conturi noi". Tot ea monitoriza si situatia din teren: "Mai sunt in jur de o mie de manifestanti si urmeaza sa se retraga". Olguta, insa, n-avea emotii: "Au fost oameni si la Craiova. Au fost 16. Care n-au strigat nimic."

31 ianuarie 2017. Florin Iordache, Ministrul Justitiei, anunta Ordonanta 13 care modifica Codul Penal. In fata Guvernului, scandal pana tarziu.

Liviu Dragnea tace public. Dar incinge lucrurile pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. El si dispozitivul de partid planui ...citeste mai departe despre "Rise Project a obtinut discutiile purtate de liderii PSD pe WhatsApp in perioada OUG 13: Sa eliberam tara asta de hidra!" pe Ziare.com

#convorbiri PAS ordonanta 13, #proteste ordonanta 13 , #Stiri Guvern