Romania incearca sa progreseze de 150 de ani. Si unii nu merg la vot

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 09:00
812 citiri

Oare ce ar fi gandit oamenii care au creat Romania Mare vazand ca romanii au ajuns in 2016 o natiune politica pe jumatate inerta, in care 60% din populatie nu voteaza si, in consecinta, nu are niciun control (ca sa nu mai spun de legatura) cu modul in care este condusa tara?

Ce ar fi gandit cei carora comunistii le-au furat dreptul la vot, democratie si libertate, cu ajutorul tancurilor sovietice, la sfarsitul anilor '40? Sau cei care n-au mai apucat sa voteze liber, pentru ca au murit in Revolutia din 1989?

Oare s-au gandit ei ca devenim nevertebrate politice, prin simplul fapt ca nu ne implicam? S-au gandit ca unii au ideea geniala ca "nu legitimeaza un sistem corupt", de parca sistemul nu ar dori exact asta?

Vad totusi ce (nu) gandesc unii formatori de opinie (le-as zice deformatori) care indeamna romanii, direct sau indirect, sa nu mearga la vot. Ma intreb daca e iresponsabilitate, hipsterism politic sau pur si simplu lipsa de cultura si simt civic. Sigur ca se pot gasi si ...citeste mai departe despre "Romania incearca sa progreseze de 150 de ani. Si unii nu merg la vot" pe Ziare.com

#alegeri parlamentare 2016, #alegeri 11 decembrie , #Stiri Guvern