Romania nu mai indeplineste conditiile politice cerute la data aderarii in ce priveste independenta justitiei

Sambata, 30 Iunie 2018, ora 08:15
1345 citiri
Romania nu mai indeplineste conditiile politice cerute la data aderarii in ce priveste independenta justitiei
Foto: Uniunea Europeana

Tensiunile politice de la Bucuresti nu au trecut neobservate de oficialii Uniunii Europene. Mai multi reprezentanti ai Comisiei, dar si parlamentari europeni si-au aratat ingrijorarea fata de modul in care majoritatea PSD-ALDE masacreaza Legile Justitiei si codurile penale.

"Discursul domnului Calin Popescu-Tariceanu in fata presedintilor de Senat din Uniunea Europeana reuniti la Bucuresti a fost inacceptabil din cauza atacurilor la adresa sistemului de justitiei facute la o reuniune oficiala. Asa ceva are un impact negativ asupra Romaniei", a declarat Siegfried Muresan, euro-parlamentar si purtator de cuvant al Partidului Popular European, pentru Ziare.com.

In urma cu doua saptamani, la reuniunea presedintilor de senate din Uniunea Europeana desfasurata la Bucuresti, Calin Popescu Tariceanu a tinut un discurs in care a criticat dur Mecanismul de Cooperare si Verificare si Comisia Europeana pentru ca "nu vad abuzurile magistratilor din Romania".

"Asteptam inca din partea Comisiei sa se pozitioneze cu privire la adevarurile incomode care ies la suprafata la Bucuresti si sa explice de ce a desconsiderat si ignorat sistematic semnalele de alarma ce i-au fost trimise cu privire la gravele abuzuri comise de unele institutii si persoane din sistemul judiciar. Din cauza politicii partinitoare, uneori chiar partizane, a Comisiei, Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost tinut captiv de sistemul de influenta ocult si meta-legal coordonat de Serviciul Roman de Informatii si de Directia Nationala Anticoruptie, devenind pur si simplu un alt instrument, la nivel national, de presiune asupra oponentilor acestui sistem paralel cu statul de drept", a declarat acesta de la tribuna Senatului Romaniei in fata reprezentantilor partenerilor institutionali.

Tariceanu asteapta un raspuns care implica riscuri

Aceast atac la adresa institutiilor europene nu a trecut neobservat, iar presedintele ALDE a avut joi, 28 iunie, o intalnire cu Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene.

Calin Popescu Tariceanu a facut lobby la Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, pentru a nu mai reactiona negativ fata de macelarirea codurilor penale de catre majoritatea parlamentara din Romania - Foto Hepta.ro

Dupa aceasta intalnire, Calin Popescu-Tariceanu a dat un comunicat in numele Senatului Romaniei in care arata ca asteapta o pozitie oficiala de condamnare a protocoalelor dintre SRI si DNA din partea domnului Timmermans.

"Cei doi of ...citeste mai departe despre "Romania nu mai indeplineste conditiile politice cerute la data aderarii in ce priveste independenta justitiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania articolul 7, #Romania independenta justitiei, #PSD atac legile justitiei, #Romania criza politica, #Romania UE negocieri , #Stiri Guvern