Romania - o tara pe invers. Scuipam in farfuria din care mancam. "Scot capul fostii generali de securitate" Interviu

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 07:14
741 citiri
Romania - o tara pe invers. Scuipam in farfuria din care mancam. "Scot capul fostii generali de securitate" Interviu
Foto: cdt.ch

Avem libertate totala de 26 de ani, dar nu prea stim ce sa facem cu ea, niciodata n-am avut securitatea si libertatea mai garantate, dar e prea mare sportul national de a ne caina, afirma conf. univ. dr. Adrian Niculescu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, conf. Niculescu a calificat solutia tehnocrata drept demagogica si populista: "Are dreptate presedintele Iohannis, dupa alegeri e nevoie de un guvern politic. Democratia se exercita exclusiv prin guverne politice."

Conf. Adrian Niculescu a atras atentia si asupra recrudescentei nationaliste in spatele careia considera ca se afla generalii fostei Securitati: "Se face jonctiunea dintre o extrema dreapta traditionala cu national-comunismul ceausist".

In ce moment istoric se afla acum Romania?

Cu riscul de a soca, indraznesc sa spun ca suntem intr-un moment istoric, pe ansamblu, fast. Numai cine a trait, cum am trait eu, pana la 23 de ani, sub regimul comunist, apoi din 1983 inainte, lupta anticomunista in exil, poate ...citeste mai departe despre "Romania - o tara pe invers. Scuipam in farfuria din care mancam. "Scot capul fostii generali de securitate" Interviu" pe Ziare.com

#conferentiar Adrian Niculescu SNSPA, #guvern tehnocrati democratie , #Stiri Guvern