Romania poate sa negocieze un acord cu FMI de tipul celui din Polonia, de tip linie flexibila

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 15:46
1224 citiri
Romania poate sa negocieze un acord cu FMI de tipul celui din Polonia, de tip linie flexibila
Foto: psnews.ro

Romania poate sa negocieze cu Fondul Monetar International un acord similar celui din Polonia, de tip linie flexibila sau sa nu mai incheie un nou acord, decizia urmand sa fie luata dupa finalizarea actualului acord, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, in cadrul unei conferinte la Ministerul Finantelor.

"Pozitia noastra (a premierului si a ministrului de Finante - n.r.) coordonata este urmatoarea: in primul rand vrem sa incheiem cu bine acordul actual. In al doilea rand opinia noastra bazata pe datele si pe situatia Romaniei in acest moment este ca nu avem nevoie de un nou acord similar, de tip precautionary,citeaza Agerpres.

Exista dupa aceea doua variante: ori sa nu avem deloc acord cu Fondul Monetar International, sa ramanem doar in obligatiile pe care le avem in baza Pactului Fiscal sau sa negociem un acord tipul celui pe care il are in continuare Polonia, de tip linie flexibila.

Sunt lucruri pe care le putem discuta cand terminam acordul actual. Ideea este ca un acord similar cu cel actual nu mai este necesar", a declarat Ponta.

#Romania negociere acord FMI, #Romania acord FMI tip linie flexibila , #Stiri Guvern