Romania se pregateste sa preia presedintia Consiliului UE: Va costa cateva zeci de milioane de euro

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 14:33
880 citiri
Romania se pregateste sa preia presedintia Consiliului UE: Va costa cateva zeci de milioane de euro
Foto: Facebook / Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca, potrivit calculelor facute de Guvern, este nevoie de cateva zeci de milioane de euro pentru pregatirea si derularea presedintiei Consiliului Uniunii Europene, in 2019.

"E vorba, din calculele noastre, de cateva zeci de milioane de euro costul pregatirii presedintiei si derularii presedintiei (Consiliului UE - n.red.). Sunt bani care vor contribui inclusiv la promovarea imaginii Romaniei, bani care trebuie sa ne permita sa pregatim si partea administrativa, logistica. Va fi o componenta logistica importanta", a afirmat premierul Dacian Ciolos, luni, la Conferinta "Start 2019: Romania la Presedintia Consiliului UE".

Prim-ministrul a afirmat ca viitorul Guvern va trebui sa decida daca intalnirile informale din cadrul Consililui de ministri - intalniri care sunt organizate de tara care asigura presedintia Consiliului UE - se vor desfasura si in alte orase din Romania sau doar la Bucuresti, ceea ce ...citeste mai departe despre "Romania se pregateste sa preia presedintia Consiliului UE: Va costa cateva zeci de milioane de euro" pe Ziare.com

#Ciolos Romania presedintie UE , #Stiri Guvern