Romania va contribui cu 52 milioane euro la majorarea capitalului BEI

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 16:42
2075 citiri
Romania va contribui cu 52 milioane euro la majorarea capitalului BEI

Romania va contribui cu suma de 52,395 milioane euro la majorarea capitalului subscris al Bancii Europene de Investitii, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharia, dupa sedinta de sambata a Guvernului.

"Guvernul a aprobat Memorandumul prin care se propune acordul de principiu al Romaniei privind majorarea capitalului subscris la Banca Europeana de Investitii de catre Romania. Ca urmare a discutiilor din Consiliul de Administratie al BEI s-a stabilit ca este necesara majorarea capitalului pana la 31 martie 2013 pentru a permite ca Banca sa isi indeplineasca misiunea. In acest sens Romania va contribui cu suma de 52,395 milioane euro", a declarat Andrei Zaharescu.

De asemenea, Guvernul a aprobat un Memorandum pentru modificarea Memorandumului privind grupul de lucru interministerial constituit pentru aducerea la indeplinire a prevederilor angajate de Guvernul Romaniei cu organismele financiare internationale FMI, Banca Mondiala, Comisia Europeana in domeniul petrol si gaze naturale.

Guvernul a aprobat Memorandumul prezentat de Ministerul Finantelor Publice prin care se propune modificarea grupului de lucru interministerial constituit pentru aducerea la indeplinire a prevederilor angajate de Guvernul Romaniei cu organismele financiare internationale in domeniul petrol si gaze naturale. Modificarea consta in desemnarea Secretarului de Stat din MFP, coordonator al domeniului fiscal, ca presedinte al grupului de lucru, in timp ce Secretarul de Stat din MECMA devine membru al grupului de lucru.

#Banca Europeana de Investitii marire capital, #contributie Romania BEI , #Stiri Guvern