Sa nu intoarcem fata de la Occident - Ar fi o strategie proasta si o tradare de tara

Luni, 29 August 2016, ora 17:06
1031 citiri
Sa nu intoarcem fata de la Occident - Ar fi o strategie proasta si o tradare de tara

Sa nu ne imbatam cu apa rece, occidentalizarea Romaniei nu este ireversibila.

Mecanica reversarii procesului de occidentalizare este data de insasi istoria statului roman modern. Erori politice interne, mai ales lacomia si prostia unora dintre concetatenii nostri si actiunea constanta a partidei anti-occidentale pe fondul unor evolutii internationale defavorabile Romaniei, pot stopa, dilua sau chiar reversa procesul de occidentalizare a tarii.

Nu intamplator volumul al doilea al superbei lucrarii a lui Eugen Lovinescu, Istoria civilizatiei romane moderne, se intituleaza "Fortele Reactionare".

Intotdeauna, in Muntenia sau Moldova procesul de europenizare si-a avut adversarii sai. Nu si in Transilvania, in care, fiind europeana prin nastere, europenizarea nu a fost contestata.

Cel putin din privinta asta romanii, ungurii, sasii sau evreii s-au inteles, modernitatea generata de europenizare reprezentand un beneficiu comun.

Nici epoca noastra, a occidentalizarii ...citeste mai departe despre "Sa nu intoarcem fata de la Occident - Ar fi o strategie proasta si o tradare de tara" pe Ziare.com

#Romania integrare UE, #Romania NATO , #Stiri Guvern