Sanatatea, tratata cu populisme. Un ministru dezamagitor

Duminica, 10 Iulie 2016, ora 06:00
858 citiri
Sanatatea, tratata cu populisme. Un ministru dezamagitor

Dupa ce ne-a anuntat ca nu stie cati medici sunt in sistem, cum sunt platiti, cat cheltuim pe medicamente, de ce o operatie costa mai mult intr-un loc decat in altul, adica mai pe romaneste, nu stie nimic din sistemul sanitar, prima miscare notabila a ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, este una care mi se pare de un populism gretos.

A adus-o secretar de stat pe dna Monica Grigore Althamer, voluntar al "Daruieste viata", premiata pentru ajutorul dat bolnavilor de cancer. In rest, inteleg ca este de formatie teolog si a lucrat pana acum in sistemul bancar.

"Majoritatea activitatilor care se desfasoara in Ministerul Sanatatii au in centru fie contractele, fie preturile, fie bugetele, fie salariile, fie functiile. Toate acestea conteaza, desigur, dar rolul principal in aceste discutii nu este jucat de pacienti. (...) pacientul trebuie sa fie in centrul sistemului. Iar interesele lui trebuie aparate dintr-o pozitie centrala, nu dintr-una secundara, de simplu observator chemat la ...citeste mai departe despre "Sanatatea, tratata cu populisme. Un ministru dezamagitor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Althamer secretar de stat, #Vlad Voiculescu ministrul Sanatatii , #Stiri Guvern