Scandal la comisia pentru Legile Justitiei: Iordache a facut program pana-n noapte. Opozitia avertizeaza ca asistam la macelarirea Justitiei

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 12:22
962 citiri

Dezbaterile din comisia speciala pentru Legile Justitiei au inceput miercuri cu scandal, dupa ce propunerile Opozitiei si reprezentantilor institutiilor din Justitie au fost total ignorate de Florin Iordache.

Astfel, Florin Iordache a ramas in sala doar cu reprezentantii PSD, ALDE si trei parlamentari ai USR si a decis ca in comisie sa se lucreze pana la noapte, cu pauza intre ora 13:00 si 14:00.

Iordache a respins toate solicitarile venite din partea celor care se opun modificarilor dorite de PSD si ALDE si nici macar nu i-a permis reprezentantei CSM sa ia cuvantul.

CSM si PNL au cerut o amanare a dezbaterilor, avand in vedere ca au de studiat sute de pagini de amendamente.

"Inchipuiti-va ca sunt peste 680 de pagini. Am cerut o amanare pentru a putea dezbate serios. A fost refuzata", a declarat Ioan Cupsa (PNL), la iesirea din sala.

"Ca sa participi la o dezbatere ea trebuie sa existe. Nu a fost o dezbatere, s-a intamplat sa fie oficial comunicata aceasta comisie. (...) PSD-ALDE au majoritate, isi permit sa bage pumnul in gura, sa treaca absolut orice fara sa fie necesar sa discuti pe fondul propunerilor", a spus Alina Gorghiu.

Aceasta a declarat ca exista mii de amendamente la acest proiect si ca acestea nu pot fi citite in cateva ore.

"Exista mii de amendamente a caror lectura poate la PSD se poate face peste noapte. Sunt mii de pagini intr-un limbaj juridic pe care nu ai cum sa le lecturezi", a adaugat Gorghiu, precizand ca "decat sa faci un lucru care sa fie prost facut mai bine te lipsesti de el".

Printre cei care au parasit sedinta se afla si Catalin Predoiu, care a descris ceea ce se intampla in comisie drept o " badaranie parlamentara".

"Este o miselie politica, legislativa si o badaranie parlamentara. Modul in care s-au desfasurat lucrarile pana in acest moment confirma ceea ce ne temeam cu totii. E vorba despre un demers bine pilotat de macelarire a Legilor Justititiei. Noi am venit la dezbateri pregatiti si cu buna credinta. (...) Am constatat ca CSM nu a fost lasat sa vorbeasca", a spus Predoiu.

Citeste si Incepe modificarea Legilor Justitiei in Parlament: Ce amendamente a propus Serban Nicolae ...citeste mai departe despre "Scandal la comisia pentru Legile Justitiei: Iordache a facut program pana-n noapte. Opozitia avertizeaza ca asistam la macelarirea Justitiei" pe Ziare.com

#scandal comisie Legi Justitie, #PNL parasit comisie Justitie , #Stiri Guvern