Schengen doar cu numele: Controalele la frontiere pentru cinci tari, prelungite

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 17:05
1223 citiri

Comisia Europeana a autorizat miercuri prelungirea exceptionala, pentru o perioada de sase luni, a controalelor la frontierele interne pentru cinci tari din Spatiul Schengen, masura ce va fi apoi supusa spre aprobare celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Aceste masuri derogatorii de la acordul Schengen privind libera circulatie au fost introduse anul trecut, la presiunea fluxului migrator, relateaza AFP.

Tarile vizate de prelungire sunt Germania, Austria, Danemarca, Suedia si Norvegia, a afirmat comisarul european pentru migratie, Dimitris Avramopoulos, intr-o conferinta de presa.

Reintroducerea controalelor permanente la granitele din interiorul Uniunii Europene ar cauza pierderi economice anuale cuprinse intre 5 miliarde si 18 miliarde de euro, a estimat marti Comisia Europeana.

Estimarea a fost inclusa in cele mai recente previziuni economice prezentate de executivul comunitar, un raport de 200 de pagini, potrivit DPA.

Germania vrea inca 6 luni de controale ...citeste mai departe despre "Schengen doar cu numele: Controalele la frontiere pentru cinci tari, prelungite" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#controale frontiera Schengen reintroduse , #Stiri Guvern