Scutaru, Ministerul Muncii: Economia sociala, un exemplu de succes in Romania

Joi, 05 Iunie 2014, ora 12:14
1987 citiri
Scutaru, Ministerul Muncii: Economia sociala, un exemplu de succes in Romania

Economia sociala este un exemplu de succes in Romania, a declarat Codrin Scutaru, secretar de stat in Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, joi, in cadrul Conferintei Nationale a Economiei Sociale.

"Am gasit procesul de elaborare a legii (n.r - a economiei sociale) si l-am continuat si mi s-a parut interesant sa definim cateva dimensiuni ale economiei sociale in contextul in care poate e un exemplu de succes in Romania. Mi-am propus ca pe perioada mandatului sa finalizez acest proiect si sa ajung la un consens cu toti actorii cheie. A fost mai greu decat mi-am inchipuit. Sigur, unele schimbari au fost foarte vehemente, s-au dorit a fi foarte vehemente, poate aveau si motiv sa fie asa", a spus Scutaru.

El a precizat ca intentia sa de a realiza legea economiei sociale este pentru a ajuta domeniul.

"Reusim in Romania sa dam speranta printr-un sector care parea a fi destinat zonelor si persoanelor dezavantajate. (...) In momentul de fata exista destul de multa disensiune, tensiune in societatea romaneasca si asta face ca privirea spre viitor sa fie un pic neclara. Un reper pentru noi, pentru societatea asta, pentru ca exista o inteligenta a societatii, un know-how al societatii, o intuitie sociala romanii au incredere in Europa, sunt un model de incredere in Europa. Hai sa revenim la valorile care ne-au adus aici, hai sa revenim la parteneriat, la constructivism, solutii si la rezultate", a mai afirmat secretarul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie sociala, #ministerul muncii, #Codrin Scutaru , #Stiri Guvern