Se cauta ministru pentru Justitie: Dana Girbovan s-a intalnit cu Grindeanu dar nu vrea postul

Marti, 21 Februarie 2017, ora 15:55
935 citiri
Se cauta ministru pentru Justitie: Dana Girbovan s-a intalnit cu Grindeanu dar nu vrea postul
Foto: Facebook / Dana Girbovan

Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan, spune ca nu ea va fi nominalizarea pentru postul de ministru al Justitiei deoarece, judecator fiind, nu poate ocupa o asemenea functie.

Ea confirma ca a avut o intalnire cu premierul Sorin Grindeanu, precizand ca au discutat despre buna functionare a justitiei si ca a gasit din partea acestuia "o deschidere privind rezolvarea problemelor din justitie".

"In urma mai multor solicitari din partea presei, reafirm public ceea ce am spus si altor jurnalisti care mi-au cerut un punct de vedere: nu voi fi eu nominalizarea pentru functia de ministru al Justitiei deoarece, judecator fiind, nu pot ocupa o asemenea functie", a scris Dana Girbovan pe Facebook.

Ea confirma ca a avut o intalnire cu premierul Sorin Grindeanu, precizand ca au discutat si aspecte care privesc buna functionare a justitiei si care au fost cuprinse inclusiv in "Memorandumul privind justitia".

"Am gasit din partea premierului o deschidere privind rezolvarea problemelor din justitie si astept din partea viitorului ministru o colaborare institutionala eficienta pentru implementarea solutiilor incluse in Memorandum", mai spune Girbovan.

Numele presedintelui Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Girbovan, a fost vehiculat, in ultima perioada, pentru portofoliul Justitiei.

Judecatorii condamna modul profund netransparent in care Guvernul a ales sa modifice Codurile PenalePresiunea serviciilor secrete se rasfrange la nivelul fiecarui judecator - Interviu cu judecatorul D. Girbovan (UNJR)UNJR critica atacurile la adresa CCR pe tema interceptarilor: Atac la democratie. Trebuie sa inceteze!

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, in mai multe randuri, ca are mai multe propuneri de persoane care ar putea sa preia conducerea Ministerului Justitiei, existand atat varianta de a fi o persoana apolitica, cat si cea de membru al coalitiei de guvernare, iar cel mai probabil miercuri va anunta decizia. ...citeste mai departe despre "Se cauta ministru pentru Justitie: Dana Girbovan s-a intalnit cu Grindeanu dar nu vrea postul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dana Girbovan ministru Justitie, #guvern Grindeanu ministru Justitie , #Stiri Guvern