Se cere demisia Avocatului Poporului: Rolul lui nu e sa netezeasca drumul unor condamnati catre functii inalte

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 14:58
1489 citiri
Se cere demisia Avocatului Poporului: Rolul lui nu e sa netezeasca drumul unor condamnati catre functii inalte
Foto: Arhiva Ziare.com

PNL solicita demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului, dupa ce acesta a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea 90/2001, care le interzice persoanelor care au condamnari penale sa fie membri ai Guvernului.

"PNL cere demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului, care a abandonat rolul, misiunea si atributiile institutiei pe care o conduce si probeaza, nu pentru prima oara, lipsa profesionalismului necesar demnitatii pe care rateaza sa o reprezinte cu onoare si stiinta de carte. Rolul Avocatul Poporului este sa apere cetatenii in fata abuzurilor, nu sa netezeasca drumul unor condamnati catre functii publice inalte in statul roman, respectiv in Guvernul Romaniei", a transmis prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu intr-un comunicat de presa.

El a amintit ca Victor Ciorbea a cerut Curtii Constitutionale sa declare neconstitutionala norma care interzice prezenta in Guvern a condamnatilor, liberalul considerand ca au fost invocate ...citeste mai departe despre "Se cere demisia Avocatului Poporului: Rolul lui nu e sa netezeasca drumul unor condamnati catre functii inalte" pe Ziare.com

#PNL demisie Ciorbea Avocatul Poporului, #Ciorbea demisie CCR lege Dragnea premier , #Stiri Guvern