Se cere demisia sefului ANCOM. Institutia plateste salarii compensatorii de 1,5 milioane de lei pentru cinci angajati

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 15:48
1170 citiri
Se cere demisia sefului ANCOM. Institutia plateste salarii compensatorii de 1,5 milioane de lei pentru cinci angajati
Foto: ANCOM

Mai multi parlamentari ii cer demisia presedintelui ANCOM, Adrian Dita, pe motiv ca si-a angajat cunostintele in institutie, dar si ca din cauza sa statul va trebui sa plateasca salarii compensatorii catre cinci angajati dati afara.

Cei care au cerut demisia lui Dita sunt Daniel Zamfir (PNL), presedintele Comisiei Economice din Senat si Catalin Drula (USR), presedintele comisiei IT din Camera Deputatilor.

Daniel Zamfir a sustinut ca Dita a desfacut contractul de munca a cinci persoane pentru care acum statul roman urmeaza sa plateasca salarii compensatorii de 1,5 milioane de lei, ca a mutat 35 de angajati in diverse functii, dar si ca a adus 40 de angajati din afara institutiei intr-o forma considerata nepotrvita.

Citeste si Deputat USR: PSD contra PSD, la ANCOM. Cum au ajuns social-democratii la "culmea absurdului"

"Sincer sa va spun, de cinci ani de cand sunt in Parlamentul Romaniei, o asemenea atitudine a unui presedinte a unei autoritati din subordinea Parlamentului nu am vazut. Un persoana venita de la o societate comerciala vine presedinte al ANCOM si dupa 3 saptamani fara nicio analiza demite 35 de persoane si aduce pe acele posturi persoane care nu prea au legatura cu subiectul, persoane de la fabrica de mobila, detectivi particulari, ingineri geodezi si alte persoane de genul asta.

Sa demiti 35 de persoane fara o analiza dintr-o institutie care de ani de zile functioneaza bine zicem noi, ca la comisie ANCOM a prezentat raporturi de activitate si nu au semnalat aceste probleme, iar acum dupa 3 saptamani sa vina un presedinte numit de la o institutie privata, sa-si aduca colaboratori din afara institutiei si care lucrau la companiile controlate de ANCOM si sa rascoleasca aceasta institutie, mi se pare un fapt fara precedent. Impreuna cu presedintele Catalin Drula am cerut demisia acestui presedinte intrucat cu adevarat pune in pericol functionarea buna a acestei institutii", a declarat Daniel Zamfir.

La randul sau, Catalin Drula a cerut coalitiei de guvernare sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce se intampla la ANCOM.

"Coalitia de guvernare trebuie sa-si asume ceea ce a facut aici pentru ca dumnealor au schimbat peste noapte printr-o Ordonanta de Urgenta procedura de numire a presedintelui ANCOM, sarindu-l pe presedinte si l-au numit pe domnul Dita. Se pare ca ulterior si-au dat seama, si aceiasi oameni dati afara de domnul Dita pentru care platim 1,5 milioane de lei salarii compensatorii, acum sunt propusi ca vicepresed ...citeste mai departe despre "Se cere demisia sefului ANCOM. Institutia plateste salarii compensatorii de 1,5 milioane de lei pentru cinci angajati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parlamentari demisie presedinte ANCOM, #demisie presedinte ANCOM , #Stiri Guvern