Se strang in continuare semnaturi pentru demiterea lui Firea, chiar daca Primaria nu a dat autorizatie

Marti, 06 Iunie 2017, ora 17:00
1388 citiri
Se strang in continuare semnaturi pentru demiterea lui Firea, chiar daca Primaria nu a dat autorizatie
Foto: site Asociatia Bucurestii fara ei

Membrii Asociatiei "Bucuresti fara ei" continua strangerea de semnaturi pentru demiterea primarului general Gabriela Firea, in ciuda piedicilor puse de Primaria Capitalei. Miercuri, toti bucurestenii care doresc organizarea referendumului local pentru demitere sunt asteptati in Piata Unirii.

Acolo, intre orele 9 si 21, membri ai asociatiei imbracati cu tricouri marcate cu sigla specifica vor aduna oficial semnaturi de la toti cei nemultumiti de prestatia Gabrielei Firea, dar si a primarilor de sector, se arata intr-un comunicat remis presei de Asociatia "Bucuresti fara ei".

Semnaturile vor fi stranse in apropiere de Magazinul Unirea, precum si la intersectia Pietei Unirii cu Splaiul Unirii. La ele se vor adauga si cele stranse anterior, dupa data de 22 mai, cand a inceput actiunea, si inainte de izbucnirea scandalului generat de refuzul Primariei Capitalei la solicitarea de amplasare a unui cort oficial.

"Primaria Capitalei incearca din rasputeri sa ne impiedice in demersul nostru, netinand cont de notificarea pe care am facut-o privind amplasarea unui cort. Am facut deja o revenire la notificarea initiala, iar raspunsul lor e ca nu tine de ei, se ascund in spatele unor reglementari confuze. Desi e responsabilitatea directa a primarului sa raspunda unor astfel de solicitari, Gabriela Firea l-a scos la inaintare pe viceprimarul Aurelian Badulescu, ceea ce e ilegal.

In concluzie, in interpretarea lor abuziva, partidele au tot dreptul sa aiba corturi in campaniile electorale, dar cetatenii care au initiative civice, nu. Ceausescu ar fi mandru de odraselele lui de la Primaria Capitalei. Dar nu ne vom da batuti si vom obtine dreptul de a avea corturi pentru strangerea de semnaturi. Va asteptam pe toti, incepand de maine, la Piata Unirii, pentru a semna. E vremea sa dam jos coruptia si incompetenta din Bucuresti", se mai arata in comunicatul citat.

La un an de la alegeri, ce a promis si ce a facut primarul FireaFirea e dezamagita de Grindeanu: Vrea Centura Capitalei, metrouri, lacuri, baze militare si Guvernul nu i le da

Pentru organizarea referendumului local in vederea demiterii primarului general Gabriela Firea sunt necesare cel putin 443.000 de semnaturi. Initiatorii actiunii estimeaza ca adunarea semnaturilor ar putea dura circa 5 luni.

C.B. ...citeste mai departe despre "Se strang in continuare semnaturi pentru demiterea lui Firea, chiar daca Primaria nu a dat autorizatie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#semnaturi referendum demitere Gabriela Firea , #Stiri Guvern