Sefa AEP si-a dat demisia. Noul presedinte va fi decis de viitorul Parlament, abia in 2017 (Surse)

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 13:22
815 citiri
Sefa AEP si-a dat demisia. Noul presedinte va fi decis de viitorul Parlament, abia in 2017 (Surse)
Foto: roaep.ro

Urmarita penal si retinuta de DNA, sefa Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, si-a dat demisia din functie.

Surse parlamentare citate de News.ro sustin ca saptamana viitoare se va reuni conducerea celor doua Camere sa ia act de demisia ei.

Aceleasi surse arata ca alegerile parlamentare se vor desfasura fara ca AEP sa aiba un nou sef. Un nou presedinte pentru AEP nu ar urma sa fie numit pana la inceputul viitorului mandat al Parlamentului, adica in februarie 2017.

Motivul este legat de campania electorala si de dificultatea de a convoca un plen, fiind nevoie si de decizii la nivelul grupurilor parlamentare pentru a sustine candidatii pentru functia de presedinte al AEP.

Un alt motiv care duce la aceste intarzieri este ca partidele asteapta sa vada configurarea viitoarei majoritati parlamentare pentru a lua o decizie cu privire la persoana sustinuta in functie.

Legea de organizare a AEP prevede ca presedintele este numit prin ...citeste mai departe despre "Sefa AEP si-a dat demisia. Noul presedinte va fi decis de viitorul Parlament, abia in 2017 (Surse)" pe Ziare.com

#sefa AEP demisie, #Ana Maria Patru demisie AEP , #Stiri Guvern