Sefa FMI avertizeaza: Criza refugiatilor compromite supravietuirea Schengen

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 15:34
1544 citiri
Sefa FMI avertizeaza: Criza refugiatilor compromite supravietuirea Schengen
Foto: Arhiva Facebook/Christine Lagarde

Criza imigratiei in Europa compromite supravietuirea spatiului Schengen, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, sambata la Davos, unde are loc Forumul economic mondial.

Punctul de vedere al sfei FMI se alatura astfel altor avertismente in acest sens lansate de mai multi lideri europeni care au declarat in aceasta saptamana la Davos ca afluxul masiv de imigranti in Europa ar putea compromite supravietuirea institutiilor europene, potrivit AFP, citata de Agerpres.

In context, premierii francez si olandez, Manuel Valls si Mark Rutte, au evocat o posibila dislocare europeana din cauza acestei crize a imigratiei.

Comisia Europeana ar putea propune suspendarea Schengen - surse (Video)

Christine Lagarde a mai declarat ca FMI, ca institutie, considera ca, daca aceasta criza este bine gestionata, de ea ar putea profita economic anumite tari aducandu-le o crestere suplimentara.

Surse citate de agentia ANSA declarau, vineri, ca ...citeste mai departe despre "Sefa FMI avertizeaza: Criza refugiatilor compromite supravietuirea Schengen" pe Ziare.com

#Christine Lagarde FMI refugiati Schengen, #criza imigranti Europa Schengen , #Stiri Guvern