Seful ANI, despre cazul Mircea Diaconu, averile nejustificate ale politicienilor si mesajul SUA

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 17:39
1547 citiri
Seful ANI, despre cazul Mircea Diaconu, averile nejustificate ale politicienilor si mesajul SUA
Foto: B1TV

Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, a precizat, sambata, ca rata de succes a agentiei in cazul celor peste 790 de cazuri de incompatibilitate in care s-au dat decizii irevocabile sau care nu au fost contestate este de 94%.

Prezent intr-o emisiune la postul B1TV, presedintele ANI a comentat cazul Mircea Diaconu, caruia Curtea de Apel Bucuresti i-a permis sa candideze la alegerile europarlamentare cu toate ca Inalta Curte i-a interzis, in 2012, timp de 3 ani sa ocupe functii publice, din motive de incompatibilitate.

Horia Georgescu a explicat ca "ne aflam intr-o situatie de jurisprudenta neunitara" si a reamintit ca Biroul Electoral Central a avut aceeasi pozitie ca si ANI, bazandu-se pe argumente furnizate de Inalta Curte in cazul altui parlamentar, Akos Mora (PNL).

In context, presedintele ANI a anuntat ca a fost sesizata Inspectia Judiciara in cazul judecatorului de la Tribunalul Bucuresti care a judecat pe fond o contestatie depusa anterior ...citeste mai departe despre "Seful ANI, despre cazul Mircea Diaconu, averile nejustificate ale politicienilor si mesajul SUA" pe Ziare.com

#Horia Georgescu Mircea Diaconu, #Horia Georgescu averi nejustificate, #parlamentari incompatibili , #Stiri Guvern