Semnele capitularii. De ce protestul trebuie sa continue

Duminica, 19 Februarie 2017, ora 07:03
827 citiri
Semnele capitularii. De ce protestul trebuie sa continue

Nu stiu de ce, dar cand l-am vazut pe premierul Grindeanu cum isi turna galeata dupa galeata de cenusa in cap la Bruxelles, mergand pana acolo incat sa spuna ca a apreciat creativitatatea protestatarilor, cei care strigau "noaptea, ca hotii", "Ciordache", "PSD, ciuma rosie", "DNA sa vina sa va ia!" si alte asemenea creatii, mi-a venit in minte o scena celebra din "Morometii".

Scena cand batranul Moromete, dupa ce a incercat sa-i convinga in fel si chip pe Paraschiv si Nila, pune parul pe ei: "Mai faci, mai faci?" "Nu mai da, nu mai fac!".

Este de presupus, inclusiv din postarea fostului ministru Ghinea, ca dl Grindeanu a avut intalniri foarte grele cu liderii UE si ceea ce a auzit pare sa-l fi trumatizat si fezandat. Unde mai pui ca acasa, fostii colegi in primaria Timisoara intrau rand pe rand la DNA intr-un urias dosar de abuz in serviciu, care, ce sa vezi, ar fi fost in cea mai mare masura distrus de OUG 13.

In acelasi timp, aflam ca OUG 14 ar urma sa fie aprobata, iar OUG 13 respinsa in primele zile ale viitoarei saptamani intr-o procedura parlamentara mai fulgeratoare decat Legea celor 102 taxe a lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea da semne de capitulare, pentru a calma si UE, si strada pregatita sa se reactiveze duminica seara. Eu pana nu vad ce e de vazut in MOF, nu cred o iota nici din promisiuni, nici de cenusa in cap. Si ca mine cred ca sunt multi. Neincrederea pana la capat este un prim motiv pentru care cred ca presiunea trebuie mentinuta.

Si chiar daca vom vedea OUG 13 respinsa si OUG 14 aprobata prin legi publicate in MOF, nu cred ca razboiul se va fi incheiat. El are un resort clocotit pentru dl Dragnea personal, aflat in pragul puscariei in procesul Bombonica unde trei coinculpati cheie au recunoscut faptele, si al altor anchetati, judecati si condamnati ai puterii, dar unul si in metalitatea profunda a unei mari parti din PSD.

Vedem ca OUG 13 urmeaza sa fie recuperata intr-un proiect de lege cu toate dezincriminarile incluse, vedem ca Serban Nicolae pledeaza ca gratierea sa nu mai fie conditionata de plata prejudiciului pentru ca, ce sa vezi?, n-ar mai fi act de clementa.

Vedem ca in timp ce Sorin Grindeanu se spaseste pe la Bruxelles, ministrul Olguta Vasilescu pune Protectia copilului pe protestatarii parinti, desi cel mai mare si mai prestigios ONG in domeniu, Salvati Copiii, explica de ce nu este vorba de nicio incalcare a legii si nicio periclitare a copiilor, ba chiar despre un drept al copiilor de a participa la as ...citeste mai departe despre "Semnele capitularii. De ce protestul trebuie sa continue" pe Ziare.com

#Grindeanu Bruxelles ordonanta justitie , #Stiri Guvern