Senatul reactioneaza la 3 saptamani de la declaratiile ambasadorului SUA la Chisinau

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 16:26
950 citiri
Senatul reactioneaza la 3 saptamani de la declaratiile ambasadorului SUA la Chisinau
Foto: Ambasada SUA la Chisinau

Senatul a adoptat, in sedinta de plen de marti, cu 49 de voturi pentru, o abtinere si un vot impotriva, o Declaratie referitoare la afirmatiile facute la sfarsitul lunii august de ambasadorul SUA la Chisinau, James Pettit.

Proiectul de Declaratie apartine Comisiei de politica externa, a fost facut la propunerea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si a fost insusit de plen.

Cu ocazia aniversarii a 25 de ani de independenta a Republicii Moldova (27 august), ambasadorul SUA la Chisinau, James Pettit, a afirmat ca aceasta tara "trebuie sa ramana un stat suveran si independent in cadrul unor granite sigure" iar "alaturarea Romaniei, de exemplu, ca o cale de a intra in UE sau pentru orice alt motiv nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune in Moldova".

Basescu: Ambasadorul SUA James Pettit, o trambita a Moscovei?

Astfel, in Declaratia adoptata de senatori se precizeaza ca "declaratiile diplomatului american au fost primite cu ...citeste mai departe despre "Senatul reactioneaza la 3 saptamani de la declaratiile ambasadorului SUA la Chisinau" pe Ziare.com

#declaratie Senat James Pettit, #declaratie Senat ambasador SUA Chisinau , #Stiri Guvern