Serban Nicolae comenteaza renuntarea la gratierea coruptilor: Nu ies in strada, nu imi rup camasa de pe mine

Joi, 04 Mai 2017, ora 14:02
988 citiri
Serban Nicolae comenteaza renuntarea la gratierea coruptilor: Nu ies in strada, nu imi rup camasa de pe mine
Foto: captura video Antena 3

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Serban Nicolae, a vorbit despre noul vot care s-a dat in sedinta de joi a comisiei, in urma caruia pedepsele pentru fapte de coruptie nu se mai gratiaza.

Reluarea votului a fost ideea PNL. Presedintele Comisiei Juridice a Senatului a supus la vot acest amendament al liberalilor, care a trecut astfel: 5 voturi pentru, niciunul impotriva si 4 abtineri.

Practic, Opozitia a profitat de absenta unor senatori ai Puterii de la Comisia Juridica si de faptul ca cei 4 membri PSD si ALDE prezenti s-au abtinut la acest nou vot.

La iesirea din sedinta, Serban Nicolae a spus ca "nu a fost vorba despre vreo incrancenare" in discutiile din Comisia Juridica si ca nu a votat in favoarea propunerii PNL pentru ca nu a vrut sa-si schimbe opinia.

"Ne-am abtinut toti pentru ca nu eram de acord cu procedura. Nu ne-am schimbat votul", a spus Nicolae, subliniind, ca nu este "neaparat necesar" ca amendamentele de gratiere a coruptilor sa treaca: "Daca nu exista sustinere, nu sustin amendamente care nu au sansa sa treaca, pentru ca nu are rost sa...".

Intrebat cum comenteaza faptul ca fostul premier Victor Ponta i-a cerut demisia, joi, la scurt timp dupa noul vot din Comisia Juridica, Serban Nicolae a raspuns: "Imi pastrez opinia, nu ma tem de nu stiu ce reactii. Este profund toxic sa condamni pe cineva pentru opiniile sale, dar nu ma supar, nu ma bucur. Eu respect dreptul la opinie, chiar si al opiniilor proaste".

"Ce a fost ieri la Comisia Juridica de la Senat a fost o comedie proasta - ce a fost azi e o tragedie sinistra! Faptul ca Serban Nicolae inca nu si-a dat demisia afecteaza grav si imaginea PSD si respectul pe care el personal inca il mai avea din partea colegilor", a scris pe Facebook Victor Ponta.

De asemenea, presedintele Comisiei Juridice si-a exprimat nemultumirea ca nu au putut vota unii colegi care au absentat, desi acelasi lucru s-a intamplat si miercuri, cand doi senatori liberali nu au fost prezenti la vot, insa votul a mers mai departe.

"Si ieri, si azi, au fost colegi care au absentat, poate era firesc sa aflam si parerea lor. Asta a fost rezultatul votului, il respect, nu ies in strada, nu imi rup camasa de pe mine", a precizat senatorul PSD.

Nu in ultimul rand, acesta a tinut sa respinga eticheta de penali pusa social-democratilor in campania electorala.

"Unii au mizat in campania electorala pe eticheta de penali pusa pesedistilor. Electoratul s-a pronuntat mult mai transant si ne-am dat ...citeste mai departe despre "Serban Nicolae comenteaza renuntarea la gratierea coruptilor: Nu ies in strada, nu imi rup camasa de pe mine" pe Ziare.com

#Serban Nicolae vot amendamente gratiere, #Serban Nicolae gratiere corupti , #Stiri Guvern