Serban Nicolae ii cere ministrului Justitiei sa faca audit la DNA si Parchetul General

Vineri, 31 Martie 2017, ora 22:32
1064 citiri
Serban Nicolae ii cere ministrului Justitiei sa faca audit la DNA si Parchetul General
Foto: Facebook/Serban Nicolae

Tot mai multi social-democrati se arata nemultumiti de concluziile evaluarii procurorului general Augustin Lazar si sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, realizata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Astfel, senatorul Serban Nicolae ii cere ministrului sa faca un audit la DNA si Parchetul General, conform Digi 24.

"E, cum spune romanul, ca patrunjelul in ciorba, nici nu ajuta, nici nu strica", a spus Serban Nicolae. "Bilanturile triumfaliste, pompoase, cu ghilimele de rigoare, cu sampanie si piscoturi nu au niciun fel de referire la aspectele negative ale activitatii, la disfunctionalitati", a precizat el.

Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a transmis ca nimic nu garanteaza ca simpla analiza va rezolva problema.

"Trebuie sa corectam legislatia, trebuie sa corectam normele de conduita, modalitatile, procedurile, trebuie sa facem ceva. Nu ne spune nimic despre ce masuri totusi pot fi luate pentru ca asemenea lucruri si derapaje sa nu se mai intample. Nimic nu ne garanteaza ca simpla analiza va rezolva problema", a transmis el.

Claudiu Manda, presedintele PSD Dolj, a declarat la randul sau ca se astepta ca la sfarsitul conferintei Toader sa propuna revocarea.

"Ma asteptam ca in final concluzia sa fie propunerea de revocare sau declansarea procedurilor de revocare. Sigur ca nu am reusit sa inteleg de ce si ce mi se pare ciudat este ca, daca tot am stat o tara intreaga 45 de minute sa ascultam unde s-a gresit si ce ar trebui corectat, de ce nu a mai alocat macar cinci minute sa explice de ce nu este oportuna in acest moment propunerea de revocare", a sustinut Manda.

Amintim ca, miercuri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat concluziile la care a ajuns in urma evaluarilor pe care le-a facut procurorului general Augustin Lazar si procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Acesta a transmis ca nu a gasit motive sa declanseze revocarea celor doi sefi de Parchete, insa de acum incolo DNA si DIICOT vor fi monitorizate permanent, pentru ca derapajele DNA in privinta anchetei OUG 13 nu se justifica prin dezideratul nobil al luptei impotriva coruptiei.

Concluziile raportului l-au nemultumit pe Liviu Dragnea care a spus ca nu este de acord cu Tudorel Toader.

Citeste si Grindeanu are semne de intrebare legate de raportul lui Toader ...citeste mai departe despre "Serban Nicolae ii cere ministrului Justitiei sa faca audit la DNA si Parchetul General" pe Ziare.com

#Serban Nicolae Toader evaluare , #Stiri Guvern