Si directorii de institutii vor fi numiti politic - prevederea se gaseste in noul Cod Administrativ

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 17:03
1130 citiri
Si directorii de institutii vor fi numiti politic - prevederea se gaseste in noul Cod Administrativ
Foto: gov.ro

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat, sambata, la Bistrita, ca noul Cod Administrativ prin care prefectii si subprefectii pot fi membri de partid va cuprinde si institutii deconcentrate, directorii acestora putand fi oameni politici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adoptarea Codului Administrativ se afla pe lista proiectelor care vor fi adoptate de Parlamentul Romaniei in urmatoarea sesiune parlamentara, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa la sediul ALDE din Bistrita, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

"Codul Administrativ a fost adoptat intr-o prima lectura in Guvernul Romaniei si, de asemenea, este cuprins in lista prioritatilor legislative pentru sesiunea din toamna. Acest Cod Administrativ a fost gandit ca o prelungire a actului guvernamental in teritoriu.

Atata timp cat prefectii sunt numiti de catre premier, in sedinta de guvern, la propunerea ministrului Afacerilor Interne si atata timp cat ei sunt reprezentantii Guvernului in teritoriu, un guvern politic, mie personal sa pare logic sa ne mai fardam si sa nu ne mai dam apolitici, cand majoritatea prefectilor provin din structurile partidelor politice", a declarat Viorel Ilie.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul a explicat si ca noul Cod se va referi si la o parte dintre directorii institutiilor descentralizate din judete, care vor fi de asemenea numiti pe criterii politice pentru a pune in practica politica guvernamentala la nivelul judetului.

"Prin acest Cod Administrativ se va delimita palierul pana la care se va cobori actul guvernamental si este normal ca un director de directie a judetului, care este de asemenea reprezentantul ministerului, sa faca politica guvernamentala, sa puna in aplicare programul de guvernare fara abatere. Aici suntem foarte fermi. Sunt cateva posturi la nivel de judet care vor fi cuprinse in acest program administrativ", a mai spus ministrul Viorel Ilie. ...citeste mai departe despre "Si directorii de institutii vor fi numiti politic - prevederea se gaseste in noul Cod Administrativ" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#directori institutii numiti politic, #Cod Administrativ guvern Tudose , #Stiri Guvern