Soferul lui Catalin Voicu joaca sceneta disidentei. Cand PSD ne ia de prosti

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 07:07
886 citiri
Soferul lui Catalin Voicu joaca sceneta disidentei. Cand PSD ne ia de prosti

Lume, lume, asupra PSD s-a pogorat democratia!

Un senator, Serban Nicolae, uns de Liviu Dragnea lider de grup si presedinte de Comisie Juridica, introduce o lista de amendamente la legea gratierii, pentru ca asa il mana pe el constiinta, fara sa se fi consultat cu liderul suprem.

Si cand liderul suprem se opune amendamentului, care doar printr-o coincindenta le foloseste condamnatilor pentru coruptie, senatorul rezista eroic cu vorbe aspre: "A porni de la premiza ca toti trebuie sa avem o opinie publica, asa cum era pe vremuri, cu opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit, mie mi se pare ca este o perioada demult depasita. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales in Parlament, acolo unde se propun dezbateri". Asa ceva!

Iar in fata frondei, el, liderul maxim, zice ca nu are ce-i face pentru ca un senator nu poate fi impiedicat sa aiba initiative.

Si noi trebuie sa credem sceneta asta de doi bani? Sa fim seriosi! Povestea mi se pare cu mult mai simpla si extrem de perversa.

In primul rand, ca sa fie clar, vorbim despre cel mai disciplinat partid din Romania, condus cu mana de fier de Liviu Dragnea. Ca o mostra, ar trebui poate sa stiti ca pesedistii nu si-au ales comisiile in Parlament, ci au fost informati care le e locul. Sau poate va amintiti cum Serban Nicolae si Eugen Nicolicea s-au dat de ceasul mortii sa explice de ce OUG 13 nu poate fi respinsa in Parlament, pentru ca e abrogata si s-au sucit instantaneu cand Liviu Dragnea a dat semnalul respingerii.

Deci probabilitatea ca Serban Nicolae sa fi luat pe cont propriu o initiativa atat de spinoasa ca extinderea gratierii la fapte de coruptie mi se pare ca tinde spre zero.

Dar sa zicem ca a avut un motiv de ratacire, avand in vedere ca pentru soferul lui Catalin Voicu strivirea Justitiei poate reprezenta intr-adevar obiectivul central al carierei.

Sa-i reziste insa lui Liviu Dragnea, dupa ce liderul maxim s-a declarat impotriva, mi se pare absolut fantezist. Asa ceva nu se intampla in PSD si nu cu Liviu Dragnea. Au fost oameni exclusi din partid rapid pentru vinovatii incomparabil mai mici, spre exemplu Catalin Ivan.

Este, cred, clar, ca Liviu Dragnea nu are cum sa renunte la o gratiere cat mai extinsa si pentru sine, pentru ca dosarul Bombonica e o bomba cu ceas, dar si pentru o intreaga lista de alti condamnati.

Mi se pare clar ca aceasta a si fost scopul principal pentru care PSD s-a opintit sa castige alegerile cu pr ...citeste mai departe despre "Soferul lui Catalin Voicu joaca sceneta disidentei. Cand PSD ne ia de prosti" pe Ziare.com

#Serban Nicolae gratiere corupti, #Dragnea gratiere parlament , #Stiri Guvern